Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ 32χρονη γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Η νεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού που έχει τεθεί σε νοσηλεία, μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Η γιατρός, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν κυκλοφορήσει, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξανθήματα στο δέρμα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων η γιατρός -Τι συμπτώματα εμφάνισε

 

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

https://youtu.be/Ej_ufs0z_OA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...