Νικόλ Πασινιάν
Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρμενία: Έτοιμος να παραιτηθεί ο Πασινιάν αν υπάρξει λαϊκή εντολή

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί "με την απόφαση του λαού".

"Είμαι έτοιμος να αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού. Θα αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού αποκλειστικά", είπε μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαι επίσης έτοιμος να συνεχίσω να οδηγώ την Αρμενία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε περίπτωση που λάβω επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής", πρόσθεσε ο Pashinyan.

"Υπάρχει μόνο μία μέθοδος λήψης απαντήσεων σε αυτά τα ερωτήματα - διεξαγωγή σύντομων κοινοβουλευτικών εκλογών. Με βάση τα προαναφερθέντα, καλώ κα κοινοβουλευτικές και ενδιαφερόμενες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για να συζητήσουν το ζήτημα της διεξαγωγής σύντομων κοινοβουλευτικών εκλογών το 2021 ", έγραψε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

https://twitter.com/301_AD/status/1342529959282270208https://twitter.com/ASBMilitary/status/1342521104456421379

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, κανείς δεν μπορεί να πει ότι διατηρήθηκε την εξουσία χρησιμοποιώντας βία.

Στη συνέχεια της δημοσίευσης τονίζει πως δεν αλλάζει η δέσμευση της πολιτικής του ομάδας και προσωπικά τη δέσμευσή του να στέκεται μπροστά στον λαό και να λογοδοτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στην Αρμενία από τον Νοέμβριο, όταν ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινίαν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός που πολλοί Αρμένιοι ερμήνευαν ως ήττα στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Δεκάδες κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενωθεί καλώντας τον Pashinyan να παραιτηθεί. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό Vazgen Manukyan να ηγηθεί της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ