Κόσμος

“Μέγγενη” για τους αρνητές του εμβολίου: Έξω από τα μέσα μεταφοράς, χωρίς υγειονομική περίθαλψη

Διαστάσεις εκβιασμού λαμβάνει το “μη υποχρεωτικό” εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ευρώπη.

Άτομα στη Γαλλία που αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 θα απαγορευθεί να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες βάσει ενός νέου νόμου. Ο νόμος, ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί στο κοινοβούλιο, επιβάλλει στους πολίτες να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ COVID ή «προληπτική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εμβολίου» προκειμένου να “έχουν πρόσβαση σε μεταφορά ή σε ορισμένες τοποθεσίες, καθώς και σε ορισμένες δραστηριότητες "

Σύμφωνα με το AFP, ο νόμος προκάλεσε «οργισμένες διαμαρτυρίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης» Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Γαλλίας, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά το επιβλητικό 55% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα λάβουν το εμβόλιο!

Η Marine Le Pen χαρακτηρίζει τα μέτρα του εμβολίου «ουσιαστικά ολοκληρωτικά».

«Κατά τρόπο παλιό, αυτό το νομοσχέδιο δεν στοχεύει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, αλλά θα αποτρέψει οποιονδήποτε που δεν συμμορφώνεται να έχει κοινωνική ζωή», είπε. Ο εκπρόσωπος του κόμματος της Λεπέν, Sebastien Chenu χαρακτήρισε το ν/σ «δικτατορία για την υγεία», ενώ η γερουσιαστής κ. Nathalie Goulet δήλωσε ότι το προσχέδιο ήταν «επίθεση στις δημόσιες ελευθερίες» Ο Guillaume Peltier, αναπληρωτής ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος LR, προειδοποίησε ότι ο νόμος θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «πάρει όλη την εξουσία να αναστείλει τις ελευθερίες μας χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Γερμανός γενετιστής λέει ότι άτομα που αρνούνται το εμβόλιο COVID θα πρέπει να απορριφθούν ιατρική θεραπεία

Τα ίδια και χειρότερα από έναν Γερμανό γενετιστή που λέει ότι τα άτομα που αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο για τον OVID-19 θα πρέπει να στερούνται επείγουσας ιατρικής θεραπείας.

Ο Βόλφραμ Χεν, μέλος του Συμβουλίου Δεοντολογίας της Γερμανίας, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι αρνητές των εμβολίων δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αναπνευστήρες και άλλα μέτρα έκτακτης ανάγκης. «Όποιος θέλει να αρνηθεί τον εμβολιασμό εντελώς, θα πρέπει, παρακαλούμε να έχετε πάντα ένα έγγραφο με την επιγραφή:« Δεν θέλω να εμβολιαστώ! »» είπε ο Henn.

«Θέλω να αφήσω την προστασία έναντι της νόσου σε άλλους! Θέλω, αν αρρωστήσω, να αφήσω το κρεβάτι εντατικής θεραπείας και τον αναπνευστήρα σε άλλους», πρόσθεσε.

Ο Henn είπε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει αποδειχθεί «ένα δισεκατομμύριο φορές» και ότι οι άνθρωποι πρέπει να «το αφήσουν στους εμπειρογνώμονες» αντί να ακούν εκείνους που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ