Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Απίστευτο βίντεο: Διασώστης έσωσε ελεφαντάκι με καρδιοπνευμονική ανάνηψη

Ένα ελεφαντάκι που χτυπήθηκε απο μοτοσικλέτα σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ενός διασώστη που του έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα ένα βίντεο που δείχνει τη διάσωση εντός μωρού ελέφαντα απο έναν διασώστη που του έκανε  με καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Ο 26χρονος Μάνα Σριβάτε εργαζόμενος στην Ταϊλάνδη, κλήθηκε να δράσει, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, και κατάφερε να κάνει CPR σε ένα μικρό ελεφαντάκι που χτυπήθηκε από μοτοσικλέτα, ενώ διέσχιζε έναν δρόμο στα ανατολικά της χώρας.

Ο Μάνα έκανε CPR με δύο χέρια στον ελέφαντα που βρίσκεται στο πλευρό του, καθώς οι συνάδελφοί του λίγα μέτρα μακριά ασχολούνται με έναν ζαλισμένο και τραυματισμένο μοτοσικλετιστή. Τόσο ο αναβάτης όσο και ο ελέφαντας ανάρρωσαν και κανένας δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς.

"Είναι στο ένστικτό μου να σώζω ζωές, αλλά ανησυχούσα όλη την ώρα γιατί άκουγα τη μητέρα και άλλους ελέφαντες να ζητούν το μωρό", είπε ο Μάνα στο Reuters.

"Υπέθεσα πού θα βρίσκεται η καρδιά του ελέφαντα με βάση τον άνθρωπο και ένα βίντεο κλιπ που είδα στο διαδίκτυο", είπε. "Όταν το μωρό ελέφαντας άρχισε να κινείται, σχεδόν έκλαιγα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ελέφαντας σηκώθηκε μετά από περίπου 10 λεπτά και μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για θεραπεία, πριν επιστρέψει στο σημείο του ατυχήματος με την ελπίδα να επανενωθεί με τη μητέρα του. Οι ελέφαντες επέστρεψαν σύντομα όταν η μητέρα άκουσε το μωρό της να φωνάζει, είπε ο Μάνα.

Παρά το γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει δεκάδες τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ο Μάνα είπε ότι ο ελέφαντας ήταν το μόνο θύμα που κατάφερε να επαναφέρει με την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR).

https://youtu.be/B5DPBqwJ2UY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ