Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρ.Τ.Ερντογάν για κυρώσεις ΗΠΑ: «Θα το μετανιώσετε -Έρχεται μεγάλη αποκάλυψη»

Λάβρος κατά των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος αφού τόνισε πως θα απογοητευθεί η Αμερική από το αποτέλεσμα των κυρώσεων, στη συνέχεια προανήγγειλε μεγάλη «έκπληξη» που θα αιφνιδιάσει τον τουρκικό λαό.

Πιο αναλυτικά, η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα, που έχει ως ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ μετά την επιβολή των κυρώσεων, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.


«Εκείνοι που απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις θα απογοητευθούν στο τέλος», δήλωσε ο Erdogan το Σάββατο (19/12/2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Επισημαίνουμε με αποφασιστικότητα ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα, που έχει ως ανεξάρτητο κράτος» δήλωσε ο  Erdogan σε εγκαίνια αυτοκινητόδρομου.


Περιγράφοντας τις φιλοδοξίες της κυβέρνησής του για το μέλλον, είπε πως επιδιώκει η χώρα του να καταστεί ένας «σημαντικός κόμβος για το διηπειρωτικό εμπόριο και αυτό θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την Τουρκία, που θα ωφελήσει και τα 83 εκατομμύρια πολιτών της».


Όσον αφορά στις διεθνείς επενδύσεις στην Τουρκία, ο πρόεδρος σημείωσε: «Να αναμένετε μία μεγάλη αποκάλυψη τις επόμενες μέρες».

Oktay: Η Τουρκία δεν φοβάται τις κυρώσεις

Η Τουρκία δεν φοβάται τις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο.


«Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της κοινής λογικής, σύμφωνα με τα συμφέροντα του έθνους μας. Δεν φοβόμαστε τις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Τουρκία δεν χρειάζεται να αποθαρρυνθεί από καμία κύρωση», πρόσθεσε.


Ο Oktay κάλεσε τις ΗΠΑ να ζητήσουν τη φιλία της Τουρκίας αντί να επιβάλουν κυρώσεις.
«Κάθε χώρα που αποκλείει την Τουρκία θα έχει λιγότερα περιθώρια δράσης στην περιοχή», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ενώ καταδίκασε την άδικη «απόφαση για κυρώσεις».


Σημείωσε επίσης ότι, το τουρκικό Κοινοβούλιο επέδειξε ισχυρή βούληση κατά των κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοινή δήλωση των τουρκικών κομμάτων

Σε κοινή τους δήλωση τα τουρκικά πολιτικά κόμματα ζήτησαν από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της απόκτησης του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.


«Απορρίπτουμε την απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις που ανακοινώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020.
Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να λάβει οποιοδήποτε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της εθνικής της ασφάλειας», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Που στοχεύουν οι αμερικανικές κυρώσεις

Οι αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν στην Προεδρία της Τουρκικής Βιομηχανίας Άμυνας (SSB), συμπεριλαμβανομένου του Ismail Demir, επικεφαλής του SSB, και τριών άλλων αξιωματούχων.


Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αντίθεση στην ανάπτυξη των  S -400, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν ασυμβίβαστh με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και θα εκθέσουν τα αεροσκάφη F-35 σε πιθανό ρωσικό κίνδυνο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή