Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ξεπεσμός! H φωτογραφία που δεν θέλουν να βλέπουν οι Τούρκοι – Τους πιάνει κατάθλιψη

Ο Τούρκος επισμηναγός, άλλοτε φωτογραφίζονταν περήφανα δίπλα από ένα F-35 και τώρα αναγκάζεται να… προσαρμοστεί σε μία φωτογραφία δίπλα σε ένα γερασμένο τουρκικό F-16.

Οι Τούρκοι κάνουν προσπάθεια να αυξηθεί η δυνατότητα πτήσης των τουρκικών μαχητικών κατά 4.000 ώρες.

Τον Ιούλιο του 2020 παραδόθηκε το πρώτο εκσυγχρονισμένο στην Τουρκία που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα γερασμένα F-16 της.

Να θυμίσουμε ότι σοκαριστικές ήταν για τους Τούρκους οι διαπιστώσεις έρευνας, αναφορικά με τo αξιόμαχο των τουρκικών F 16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την έρευνα του Τούρκου δημοσιογράφου Tεμελ Σαγκίρογκλου, η Τουρκία διαθέτει 237 μαχητικά αεροσκάφη F-16, ηλικίας 33 ετών.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος στο turkishnews.com, το τελευταίο τουρκικό μαχητικό αγοράστηκε το 1987 και το 70% των F-16 της Τουρκίας έχει διάρκεια ζωής ακόμα 2 χρόνια, όταν και θα συμπληρώσει 35ετία υπηρεσίας (σ.σ. με προβλήματα παλαιότητας και ανταλλακτικών).

Μάλιστα όπως αναφέρει, ακόμα και σήμερα να έβρισκε τα χρήματα η Τουρκία να κατασκευάσει το πλήθος αεροσκαφών που σχεδιάζει, θα χρειαζόταν τουλάχιστον 5 χρόνια για να καταφέρει να αντικαταστήσει τα μαχητικά αεροπλάνα της και να εκπαιδεύσει τους νέους πιλότους.

Ο Σαγκίρογκλου κατηγορεί για την συγκεκριμένη κατάσταση την κυβέρνηση Ερντογάν, τονίζοντας ως στα 18 χρόνια της ηγεσίας του Τούρκου προέδρου δεν αγοράστηκε ούτε ένα αεροπλάνο.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ