Κόσμος

Μαινόμενος Σόρος κατά Μέρκελ: Έδωσες χρόνο στον Όρμπαν

Ο Τζωρτζ Σόρος εξαπολύει πυρά ενάντια στην Άνγκελα Μέρκελ, γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος "υποχώρησε σε εκβιασμούς από την Ουγγαρία και την Πολωνία". Τα δύο κράτη της ΕΕ εμπόδισαν την έγκριση προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για «πολιτικό εκβιασμό» για την πολιτική που θα απαιτούσε να τηρούν το «κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς κανόνες» που περιλαμβάνουν «ίσες ευκαιρίες, καταπολέμηση των διακρίσεων και συνοχή της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη» . Η Μέρκελ κατέληξε σε συμβιβασμό με προσωρινή αναστολή του μηχανισμού της ΕΕ για «εγγύηση του κράτους δικαίου» ενώ οι Βρυξέλλες επιστρέφουν στο σχέδιο και η Πολωνία και η Ουγγαρία πανηγυρίζουν.

"Έχουμε έναν προϋπολογισμό, μαζί με το ταμείο ανοικοδόμησης, που σημαίνει μεγάλα κεφάλαια για επενδύσεις, μεγάλα κεφάλαια για τη στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της Πολωνίας, για νέες τεχνολογίες, για πολλούς στόχους που πρέπει να υλοποιηθούν, ειδικά τώρα που θέλουμε να βγούμε γρήγορα από την πανδημία. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν από την πλευρά του ενθουσιάστηκε, λέγοντας "Και θα μπορούσαμε να πούμε μετριοπαθώς, φυσικά, ότι σώσαμε την ενότητα της ένωσης. Επομένως, μην ξεχνάτε ότι αυτή η διαμάχη δεν αφορούσε μόνο το κράτος δικαίου, τη ρύθμιση, τα οικονομικά ζητήματα , αφορούσε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ερώτημα ποιο είναι το κέντρο εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως το Κοινοβούλιο, η Επιτροπή ή τα κράτη μέλη; "

"Και σήμερα παραδώσαμε αποδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτα άλλο, απλώς η κοινότητα και η συμμαχία των εθνών και των κρατών. Και κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει τις προθέσεις και τη βούληση των εκλεγμένων κυβερνήσεων οποιουδήποτε έθνους ούτε η πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ούτε της Επιτροπής, κανείς, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ενότητα των εθνών. " συμπλήρωσε.

Και ενώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε ότι ο συμβιβασμός «υπογράμμισε πράγματι την ικανότητα της Ευρώπης να λειτουργήσει μαζί και να δράσει» κατά τη διάρκεια της «χειρότερης κρίσης» που αντιμετώπισε η Ένωση, ο Soros είναι λύσσαξε!!!

Μιλώντας στο Project Syndicate, ο Soros είπε ότι ο συμβιβασμός της Μέρκελ "αποτελεί τον χειρότερο από όλους τους πιθανούς κόσμους" και πως έτσι αντιμετωπίζει την πρόκληση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στις αξίες της ΕΕ ως "νόμιμη πολιτική στάση που αξίζει αναγνώρισης", η οποία "θα προσθέσει πολύ στους κινδύνους που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ. "

 

Ο Soros περιγράφει τρία «θεμελιώδη ελαττώματα» στη συμφωνία.

  • Πρώτον, ο συμβιβασμός αποδυναμώνει τις προϋποθέσεις του κράτους δικαίου, αλλάζοντας «στην ουσία και την πρόθεση» της αρχικής συμφωνίας

  • -Δεύτερον, εμποδίζει την εφαρμογή των όρων του κράτους δικαίου έως το 2022, οι οποίες θα ήταν «πραγματικό πραξικόπημα για τον Ορμπάν, καθώς θα καθυστερούσε οποιαδήποτε πιθανή δράση μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες ουγγρικές κοινοβουλευτικές εκλογές»

  • Τρίτον, ο Soros λέει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο "ενεργεί πέρα ​​από την αρμοδιότητά του" περιορίζοντας την ικανότητα των Ευρωπαϊκών Επιτροπών να ερμηνεύουν και να ενεργούν σύμφωνα με τη συμφωνημένη νομοθεσία της ΕΕ

     

    Όλα αυτά αναφέρθηκαν σύμφωνα με δήλωση του δεξιού χεριού του μεγιστάνα, Michael Vachon.

 

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχεται ότι, ενώ η συμφωνία είναι "άσχημη και παραβιάζει τη ρητή επιθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου," το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "μπορεί να το εγκρίνει" λόγω της επείγουσας ανάγκης για χρηματοδότηση της βοήθειας COVID-19.

Ο κ. Σόρος αναγνωρίζει τις «τεράστιες πιέσεις κάτω από τις οποίες εργάζεται η καγκελάριος Μέρκελ» ωστόσο, η ανάκληση δίνει στο κόμμα του Όμπραν «περισσότερο από ένα χρόνο» για να αλλάξει τους ουγγρικούς νόμους και το σύνταγμα και να συνεχίσει να επαναπροσδιορίζει τα «δημόσια κεφάλαια» στην Ουγγαρία με τρόπους που του επιτρέπουν «λεηλασία από δημόσιους φορείς σε ιδιωτικά ιδρύματα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...