Κόσμος

Τι γίνεται αν σας τσιμπήσει μέλισσα μέσα στο μάτι

Ένας 22χρονος άντρας στην Ινδία πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείο με ερυθρότητα πόνο και μειωμένη όραση στο αριστερό του μάτι, όπου τον είχε τσιμπήσει μια μέλισσα μια ώρα πριν.

Κι ενώ στο δεξί μάτι είχε 20/20 όραση, με το αριστερό μπορούσε να δει μόνο σκιές όταν κάποιος κουνούσε το χέρι κοντά στο πρόσωπό του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Kasturba Medical College πρόσεξαν ένα θόλωμα στο αριστερό του μάτι που ήταν πρησμένο, ενώ είδαν και το κεντρί που είχε μείνει εκεί.

Στον άντρα χορηγήθηκαν αντιβιοτικές σταγόνες και τοπική αναισθησία, προτού οι οφθαλμίατροι αφαιρέσουν το κεντρί, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine.

Για δυο βδομάδες ο άντρας έλαβε αγωγή με γλυκοκορτικοειδή,  αντιβιοτικά και παυσίπονα καθώς και άλλα φάρμακα για να μην προκληθεί φλεγμονή και δευτερογενής μόλυνση.

Μόνο έπειτα από τρεις μήνες το μάτι του άντρα ανέρρωσε σε σημαντικό βαθμό.

Το πρήξιμο είχε εξαφανιστεί εντελώς και η όραση του άντρα στο αριστερό μάτι επανήλθε σε ποσοστό 20/40, χωρίς να έχει αποθεραπευτεί ακόμη πλήρως.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...