Μπριζίτ Μπαρντό σε Πούτιν
Κόσμος

Μπριζίτ Μπαρντό σε Πούτιν: Μην ξεχνάτε τα εγκαταλελειμμένα ζώα στο Αρτσάχ!

Εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι ακτιβιστές της προστασίας των ζώων «κρατούνται μακριά από επικίνδυνες περιοχές όπου εργάζονται στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Μπριζίτ Μπαρντό σε ανοιχτή επιστολή της καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίγιεφ, να συμπεριλάβουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα «στις ειρηνευτικές ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων επισημαίνει την «ταλαιπωρία των ζώων που εγκαταλείπονται από τους εκτοπισμένους πληθυσμούς».

Όπως αναφέρει, πιστεύει πως η φροντίδα των ζώων «θα συμβάλει σημαντικά στην ηρεμία της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Η Μπριζίτ Μπαρντό υπενθυμίζει επίσης στην επιστολή της ότι οι φωτιές που έβαλαν οι κάτοικοι στα σπίτια τους για να μην τα αφήσουν στα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, προκάλεσε «έκρηξη» στον αριθμό των εγκαταλελειμμένων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου οι Πρόεδροι της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έπειτα από βδομάδες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ