Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κρίση στο Ισραήλ - Διαλύει την κυβέρνηση ο Γκαντς

Κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος του κόμματος ''Μπλε και Άσπρο'', Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπένυ Γκαντς, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι αύριο θα ζητήσει ψηφοφορία για διάλυση της Βουλής και για διεξαγωγή άμεσων εκλογών!  

Ο λόγος σύμφωνα με τον πρόεδρο του 'Μπλε και Άσπρο'' είναι ο προϋπολογισμός, όπου διαφωνεί με την πολιτική Νετανιάχου, ενώ ταυτόχρονα τα ''χώνει'' στον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την διαχείριση της πανδημίας.

Πρόκειται για μία άσχημη εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς το ''κενό'' εξουσίας στο Ισραήλ, θα δώσει ''πάτημα'' στον Ερντογάν για νέες προκλήσεις.   

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας είναι εχθρός των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Eπίσης έχει μια πορεία σύγκρουσης με το Ισραήλ, η οποία χρονολογείται σε πάνω από δέκα χρόνια, από τον πόλεμο του 2009 στη Γάζα και το περιστατικό με το Mavi Marmara.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα άρχισε να χρησιμοποιεί μια ακραία ρητορική ισχυριζόμενη ότι «η Ιερουσαλήμ είναι δική της» και ότι θα «απελευθερώσει» το τέμενος Αλ-Άκσα.

Αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα θέτει τις βάσεις για μια νέα πίεση ενάντια στην Ιερουσαλήμ, αφού χρηματοδοτεί ισλαμικές ομάδες στην ανατολική Ιερουσαλήμ και επιδιώκει να υπονομεύσει το ρόλο του Ισραήλ, υποκινώντας ενδεχομένως βία στη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη για να βοηθήσει την Χαμάς.
 
Με λίγα λόγια, η Άγκυρα θα εκμεταλλευθεί τόσο την κρίση στο Ισραήλ, όσο και το ''κενό'' εξουσίας στις ΗΠΑ. 

Ίσως τώρα μπορεί να βρει την ευκαιρία για κρίση μεγαλύτερης διάρκειας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο!

https://www.youtube.com/watch?v=b-lh1e3je2Y&t=3s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ