βέλγικο πάρτι
Κόσμος

Κορονοπάρτι στο Βέλγιο με ναρκωτικά και συμμετοχή ευρωβουλευτή!

Είκοσι πέντε άντρες συμμετείχαν σε πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, σε απόσταση αναπνοής από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας. Το πάρτι διακόπηκε στη μέση και ίσως να είχε πλάκα, αν δεν είχαν πεθάνει πάνω από 12.000 άνθρωποι στο Βέλγιο και αν δεν συμμετείχε ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης.

Τα νέα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χαμόγελα, αν η υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η οποία απαιτεί από όλους να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να περιορίσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, δεν είχε κοστίσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Και αν μεταξύ των παραβατών δεν ήταν διπλωμάτες και ένας ευρωβουλευτής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομάδες της ζώνης Polbru, της αστυνομικής ζώνης που καλύπτει τις Βρυξέλλες και την περιοχή Ixelles, εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό rue des Pierres, στην καρδιά των Βρυξελλών, ένα πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά. Όταν έφτασε η Αστυνομία, πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ήταν γυμνοί. Πηγή της Αστυνομίας ανέφερε ότι «διακόψαμε μια συμμορία».

Ένας από τους παρευρισκόμενους προσπάθησε να δραπετεύσει από το παράθυρο και τραυματίστηκε άσχημα. Στη συνέχεια, βρέθηκε μπροστά σε μια άλλη αστυνομική ομάδα, η οποία έφτασε ως ενίσχυση. Ο φυγάς δεν ήταν ένας απλός πολίτης. Ήταν πράγματι μια πολιτική προσωπικότητα, ένας ευρωβουλευτής! Δεν παραδόθηκε στην Αστυνομία, στην οποία επικαλέστηκε άμεσα την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών μέσα στη νύχτα.

Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων ήταν επίσης διπλωμάτες, σύμφωνα με άλλη πηγή κοντά στην υπόθεση. Συνολικά, τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εισαγγελία στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε για τα γεγονότα και αποφάσισε να απελευθερώσει τους ενδιαφερόμενους. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Philippe Close, ενημερώθηκε επίσης για αυτήν την ασυνήθιστη υπόθεση. Σε όλου τους παρευρισκομένους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για αυτήν τη συγκέντρωση, η οποία απαγορεύεται αυστηρά αυτήν την περίοδο λόγω κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ