Κόσμος

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε νεοναζιστές της οργάνωσης Wolfsbrigade 44

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την απαγόρευση της δεξιάς εξτρεμιστικής ομάδας Wolfsbrigade 44 καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλές επιδρομές στα σπίτια πολλών από τα μέλη της ομάδας.
Η γερμανική αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια διακεκριμένων νεοναζί σε τρεις πολιτείες νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε την ακροδεξιά ομάδα, όπως επιβεβαίωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.
" Όποιος θίγει τις βασικές αξίες της φιλελεύθερης κοινωνίας μας θα νιώσει την αποφασιστική αντίδραση του συνταγματικού μας κράτους".
Ο Seehofer είπε επίσης ότι «πρόκειται μια ένωση που σπέρνει το μίσος και υποστηρίζει την αποκατάσταση ενός εθνικού σοσιαλιστικού κράτους δεν έχει θέση στη χώρα μας».

Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης, οι αρχές μπόρεσαν να αναλάβουν δράση κατά των μελών της ομάδας.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι τα σπίτια 11 ατόμων που συνδέονται με ακροδεξιές ομάδες είχαν αναζητηθεί στην Έσση, στην Δυτική Πομερανία και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το πρωί της Τρίτης.

Η αστυνομία κατάσχεσε όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός μαχαιριού χεριού, μιας βαλλίστρας, και ενός σουγιά, καθώς και ναζιστικών λατρευτικών αντικειμένων όπως σβάστικες και σημαίες. Οι αρχές συγκέντρωσαν επίσης στοιχεία από υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ομάδα Wolfsbrigade 44 λέγεται ότι δημιουργήθηκε το 2016 και, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, στοχεύει στην αποκατάσταση μιας ναζιστικής δικτατορίας στη Γερμανία.

Το 2018, βρέθηκε μια τσάντα με όπλα και ένα μπλουζάκι με το όνομα της ομάδας.

Ο αριθμός 44 θεωρείται ότι αναφέρεται σε DD, μια συντομογραφία για το "Division Dirlewanger". Ο Oskar Dirlewanger ήταν Ναζί διοικητής στην παραστρατιωτική ομάδα SS (Schutzstaffel), ήταν γνωστός ως σαδιστής εγκληματίας πολέμου και συνδέεται με μια σειρά από φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ