Κόσμος

“Χαστούκι” από απόφαση δικαστηρίου: Η απαγόρευση του burkini δεν είναι διάκριση

Ένα εφετείο στην Αμβέρσα έχει αποφανθεί ότι η απαγόρευση του burkini (μουσουλμανικού μαγιω) στις πισίνες δεν είναι διάκριση και ότι η απαγόρευση στην πόλη μπορεί συνεπώς να παραμείνει σε ισχύ. Δύο μουσουλμάνες είχαν υποβάλει καταγγελία κατά της απαγόρευσης του burkini, αλλά τώρα πρέπει να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα.

Στις αστικές πισίνες της Αμβέρσας είναι υποχρεωτικό να φοράνε οι λουόμενοι κατάλληλα ρούχα κολύμβησης. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες πρέπει να φορούν αντρικά μαγιό, και οι γυναίκες ολόσωμο μαγιό ή μπικίνι. Απαγορεύεται λοιπόν η χρήση μπουρκίνι, αλλά δύο μουσουλμάνες το είδαν ως διάκριση. Κατά συνέπεια, υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της πόλης της Αμβέρσας.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Αμβέρσα διαπίστωσε λάθος στις δύο μουσουλμάνες, αλλά δεν το δέχτηκαν απλώς. Αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση, αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα Ακριβώς όπως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το εφετείο της Αμβέρσας έκρινε ότι δεν υπήρχε διάκριση και ότι η ισχύουσα απαγόρευση του burkini μπορεί να παραμείνει σε ισχύ. Αυτό γίνεται για τη διατήρηση της υγιεινής και της καλής τάξης στις πισίνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ