Κόσμος

Ο τουρκικός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του στη βόρεια Συρία

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές μαχητικές ομάδες του εντείνουν τις επιθέσεις τους στο Κυβερνείο της Αλ Ράκα την Κυριακή το απόγευμα, εν μέσω αναφορών ότι η Άγκυρα επιδιώκει να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικοί τους μαχητές εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους προς τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο «Ain» Issa σήμερα το βράδυ, χτυπώντας πολλές τοποθεσίες γύρω από αυτήν την πόλη-κλειδί στο βόρειο Al-Raqqa.


Τοπικοί ακτιβιστές ανέφεραν ότι ορισμένα βλήματα έπληξαν κατοικημένες περιοχές μέσα και γύρω από το "Ain" Issa, προκαλώντας πυρκαγιές και αναγκάζοντας τον τοπικό πληθυσμό να αναζητήσει καταφύγιο.

Εκτός από τις επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε επίσης drones για να βομβαρδίσει την περιοχή, κάτι που έχει γίνει πολύ πιο διαδεδομένο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Δεν είναι σαφές εάν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν σε αυτόν τον τελευταίο γύρο επιθέσεων από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του. Ωστόσο, την τελευταία φορά που ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις στο "Ain" Issa, αποδείχθηκε δαπανηρό για όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα (FSA).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ