Κόσμος

Τραγέλαφος στην Γαλλία: Νόμος ενάντια σε διακρίσεις για την ντοπιολαλιά

Η Γαλλία, έχοντας λύσει προφανώς όλα τα άλλα μεγάλα προβλήματα στη χώρα της, βρήκε μια... ανέγγιχτη περιοχή της ελευθερίας του λαού: τα στερεότυπα ενάντια στις περιφερειακές και γλωσσικές διακρίσεις και τον τοπικισμό.

Την στιγμή που το Ισλάμ την έχει κατακλύσει η Γαλλία ασχολείται με φαιδρά ζητήματα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που κάνουν αναφορές με βάση την καταγωγή των άλλων διαπράττουν ένα νέο είδος προκατάληψης που οι Γάλλοι αποκαλούν glottophobie. Το Assemblée Nationale "έχει υιοθετήσει νομοθεσία που καθιστά τη γλωσσική διάκριση αδίκημα μαζί με τον ρατσισμό, το σεξισμό και άλλες παράνομες μισαλλοδοξίες", σύμφωνα με τον Guardian.

Ο νόμος προτάθηκε από τον Christophe Euzet, ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα «σοβαρή υπόθεση». Σχολίασε δε: «Σε μια εποχή που οι ορατές μειονότητες επωφελούνται από τη νόμιμη ανησυχία των δημοσίων εξουσιών, οι ακούσιες μειονότητες είναι οι φτωχοί συγγενείς της κοινωνικής σύμβασης που βασίζεται στην ισότητα».

Ίσως κάποιος πρέπει να ειδοποιήσει τη Γαλλία ότι σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας και της Αυστραλίας, οι άνθρωποι υπερηφανεύονται για τις αντίστοιχες περιφερειακές τους ντοπιολαλιές. Συχνά υπάρχουν «στερεότυπα» (για παράδειγμα, μια προφορά από ένα λιμάνι μπορεί να οδηγήσει κάποιον να πιστέψει ένα άτομο πως μιλάει με ψαρά) - αλλά τα στερεότυπα μπορούν επίσης να είναι αντικειμενικά ακριβή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι η ελευθερία του λόγου που χάνει ολόψυχα με αυτήν την υπέρβαση και την σπατάλη κρατικών πόρων μ δικαιολογία πως θα προσπαθήσει να προστατεύσει τους ανθρώπους από το ποιοι είναι και από πού είναι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ