Κόσμος

Πινακίδες στον Καναδά: Να μην αφήνετε ταράνδους να σας γλείφουν το αμάξι

«Μην αφήνετε τους ταράνδους να γλείφουν το αμάξι σας» αυτό είναι το παράξενο μήνυμα που εμφανίστηκε σε φωτεινές οδικές πινακίδες, στην πόλη Τζάσπερ, στην Αλμπέρτα του Καναδά.

«Έχουν μανία με το αλάτι, είναι κάτι που χρειάζονται για να λαμβάνουν τα απαραίτητα άλατα στον οργανισμό τους» αναφέρει ο εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου Jasper National Park.

Μιλώντας στο CNN, ο Στιβ Γιανγκ ανέφερε πως «συνήθως οι τάρανδοι το λαμβάνουν από αλμυρές λίμνες στο πάρκο, αλλά πλέον έχουν καταλάβει ότι μπορούν να το παίρνουν από το αλάτι των δρόμων που πιτσιλάει τα αυτοκίνητα».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπου του εθνικού πάρκου, οι τάρανδοι θα μπορούσαν να συνηθίσουν να πλησιάζουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

«Οι τάρανδοι και τα αυτοκίνητα δεν είναι καλός συνδυασμός. Εάν χτυπήσει τάρανδο με το αμάξι, τα πόδια του μπορεί να τρυπήσουν το παρμπρίζ» αναφέρει.

Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις έναν τάρανδο από το να πλησιάσει το όχημά σου είναι απλά οδηγώντας μακριά του, όταν τον δεις να πλησιάσει, ανέφερε ο Γιανγκ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

https://youtu.be/QrGiTkigvwo

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ