Κόσμος

Μετάνιωσε ο Σόρος για την επένδυση στην εταιρεία που βοήθησε στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν

Ο Τζορτζ Σόρος δηλώνει μετανιωμένος που επένδυσε στην εταιρεία Palantir Technologies, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας κεφαλαιοποίησης του εκατομμυριούχου την Τρίτη.

Η Soros Fund Management (SFM) διευκρίνισε ότι δεν αγόρασε πρόσφατα τις μετοχές της Palantir Technologies. Ανέφερε ότι η επένδυσή του χρονολογείται από το 2012 και είχε γίνει από διαχειριστή χαρτοφυλακίου που δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία. Το fund του Σόρος εξήγησε ότι είχε πραγματοποιήσει αυτήν την επένδυση "σε μια εποχή που οι αρνητικές κοινωνικές συνέπειες των" μεγάλων δεδομένων "ήταν λιγότερο κατανοητές."

Ταυτόχρονα, η SFM δήλωσε ότι δεν εγκρίνει τις επιχειρηματικές πρακτικές αυτής της εταιρείας τεχνολογίας. Δήλωσε ότι δεν θα επενδύσει πλέον στην Palantir, ότι είχε ήδη πουλήσει όλες τις μετοχές της που δεν ήταν νομικά ή συμβατικά δεσμευμένη να κατέχει και ότι θα συνεχίσει να τις πωλεί "όπως επιτρέπεται". Το γραφείο του Soros επιβεβαίωσε ότι κατέχει περίπου το 1% των μετοχών της Palantir.

Η είδηση ​​ήρθε μόλις μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι το fund είχε αποκτήσει 18,5 εκατομμύρια μετοχές Palantir για περίπου 9,5 $ η καθεμία μια επένδυση περίπου 175,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

H εταιρεία iιδρύθηκε το 2004 και βασίζει τις δραστηριότητές της στην άντληση δεδομένων για τη δημιουργία συνδέσεων και λογικών ακολουθιών σε ευρύ πλαίσιο διαθέσιμων πληροφοριών. Από το 2013, έχει υπηρετήσει οντότητες όπως η CIA, το FBI, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Marine Corps και η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη “επιτυχία” της ήταν η εμπλοκή της στον εντοπισμό του Osama bin Laden. Το 2018 βρισκόταν στη μέση ενός σκανδάλου που σχετίζεται με την υποτιθέμενη κατασκοπεία πολιτών σε τραπεζικές οντότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ