Λιούις Χάμιλτον
Κόσμος

Το τίτλο του ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ θα λάβει ο Λιούις Χάμιλτον

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times, τη σχετική πρόταση να τιμηθεί ο 35χρονος οδηγός της Φόρμουλα Ένα με τον τίτλο του Σερ κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνονται οι «φωνές» που ζητούν να χριστεί ιππότης ο Βρετανός «πιλότος», ο οποίος την περασμένη Κυριακή (15/11) πανηγύρισε τη νίκη στο γκραν πρι της Τουρκίας και, παράλληλα, εξασφάλισε και μαθηματικά τον έβδομο τίτλο οδηγών στη σπουδαία καριέρα του.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η αρμόδια επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση εάν θα χριστεί ιππότης ο Χάμιλτον, αλλά σε αυτό υπογραμμίζεται ότι ο Τζόνσον θέλει να γίνει Σερ ο Χάμιλτον, προκειμένου να αναγνωριστούν τα επιτεύγματά του εντός κι εκτός πίστας, καθώς ο 35χρονος με δηλώσεις του καταφέρεται εναντίον του ρατσισμού και των διακρίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκειμένου να του απονεμηθεί ο τίτλος του ιππότη, θα πρέπει να εξεταστούν και οι φορολογικές υποθέσεις του Χάμιλτον, ο οποίος ζει στο Μονακό. Πάντως, δημοσίευμα της Sun αναφέρει ότι η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή εξέτασε τα οικονομικά του Βρετανού και ανακοίνωσε ότι είναι «όλα εντάξει», με αποτέλεσμα η εφημερίδα να τονίζει ότι ο Χάμιλτον θα τύχει της συγκεκριμένης τιμής.

Στο παρελθόν ο Χάμιλτον κρατούσε χαμηλούς τόνους στις εκκλήσεις για να γίνει ιππότης, λέγοντας: «Δεν έχω σώσει ζωές, δεν είμαι αφανής ήρωας όπως το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας ή ο λοχαγός Σερ Τομ Μουρ».

Όμως, δήλωσε στο BBC ότι, εάν του απονεμηθεί αυτή η τιμή, θα είναι «η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής» του να ξανασυναντήσει τη Βασίλισσα. Το 2008, όταν ο Χάμιλτον κατέκτησε το πρώτο από τα επτά πρωταθλήματα οδηγών στην καριέρα του, του απονεμήθηκε από τη Βασίλισσα ο τίτλος με τα αρχικά MBE που μεταφράζεται ως «Πιο άριστη τάξη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ