Κόσμος

Κατά τύχη εκατομμυριούχος! Έπεσε μετεωρίτης στο σπίτι του (ΦΩΤΟ)

Ενώ οι εκατομμυριούχοι συνήθως λένε ότι ο τεράστιος πλούτος τους σφυρηλατήθηκε με απίστευτη δουλειά, αποφασιστικότητα και επιμονή, τουλάχιστον ένας πρόσφατα εκατομμυριούχος στην Ινδονησία είχε λίγη τύχη παραπάνω καθώς ένας μετεωρίτης που κόστισε 1,8 εκατομμύρια δολάρια ΄πεσε ουρανοκατέβατος κυριολεκτικά μέσα στη μικροσκοπική μεταλλική καλύβα του.

Το Rags to riches είναι η ιστορία του Josua Hutagalung, 33 ετών, ενός Ινδονήσιου άνδρα που ζούσε σε μια μικρή μεταλλική καλύβα στη Βόρεια Σουμάτρα, ο οποίος, από τον Αύγουστο, έγινε εκατομμυριούχος, κυριολεκτικά σε μια νύχτα, αφότου ένας διαστημικός βράχος 4,5 δισεκατομμυρίων ετών του ήρθε...αγκαλιά μέσω της στέγης του, σύμφωνα με την The Sun.

Ο Hutagalung, ο οποίος βρισκόταν απέναντι κατά τη στιγμή του συμβάντος, είπε: "Δούλευα σε ένα φρεάτιο κοντά στο δρόμο μπροστά από το σπίτι μου όταν άκουσα έναν ήχο που έκανε το σπίτι μου να ανακινείται. Ήταν σαν να μας έπεσε ένα δέντρο "

Ο Hutagalung συνέχισε: «Ήταν πολύ καυτό για να το πιάσουμε, έτσι η γυναίκα μου το μάζεψε με ένα φτυάρι και το πήραμε μέσα».

Μόλις οι ειδήσεις ταξίδεψαν για τον μετεωρίτη, ο εμπειρογνώμονας του διαστήματος Jared Collins επιβιβάστηκε αμέσως σε ένα αεροπλάνο για το Μπαλί. Ο Collins είπε: "Το τηλέφωνό μου άναψε με τρελές προσφορές για να μπω αμέσως σε αεροπλάνο και να αγοράσω τον μετεωρίτη."

"Ήταν στη μέση της κρίσης του Covid, και ειλικρινά ήταν μια ανατροπή για τον εαυτό μου ή τη συνεργασία με επιστήμονες και συλλέκτες στις ΗΠΑ. Έφερα όσο περισσότερα χρήματα μπορούσα και πήγα να βρω τον Josua, ο οποίος αποδείχθηκε έξυπνος διαπραγματευτής", είπε.

Ο Collins έστειλε τον μετεωρίτη πίσω στις ΗΠΑ, όπου αγοράστηκε από έναν συλλέκτη ο οποίος τον έχει αποθηκεύσει σε υγρό άζωτο στο Κέντρο Μετεωριτικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Σύμφωνα με τν The Sun, "θραύσματα του μετεωρίτη που έχουν εξασφαλιστεί από έναν δεύτερο συλλέκτη πωλούνται επί του παρόντος στο eBay για £ 757 το γραμμάριο"...

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ