Κόσμος

Θεία Κοινωνία: Η Δύση την αμφισβητεί ενώ Χριστιανοί στο Ιράν μαστιγώνονται

Τα βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων στο Ιράν δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο δυστυχώς. Η μουσουλμανική δικτατορία είναι σκληρή κατά οποιασδήπτε διαφωνίας. Πρόσφατα ένας Χριστιανός άνδρας τιμωρήθηκε με 80 μαστιγώματα για την Θεία κοινωνία. Την Θεία Κοινωνία που η Δύση επιμένει να αμφισβητεί με το πρόσχημα του κορονοϊού υπό την ανοχή και εκκλησιαστικών αξιωματούχων!

Ο Ζαμάν Φαντάι καταδικάστηκε από το μουσουλμανικό καθεστώς στο Ιράν, μαζί με άλλους τρεις Χριστιανούς που μεταστράφηκαν, σε ποινή φυλάκισης 10 ετών τον Ιούλιο του 2017. Κατηγορήθηκαν ότι οργάνωσαν εκκλησιαστικές οργανώσεις και «προωθούσαν τον σιωνιστικό χριστιανισμό». Ο Fadaee καταδικάστηκε επίσης για διάδοση προπαγάνδας που επικρίνει το καθεστώς. Η ποινή του αργότερα μειώθηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης.

Οι κατάδικοι τοποθετήθηκαν στη διαβόητη φυλακή Evin στην πρωτεύουσα, την Τεχεράνη. Η Διεθνής Αμνηστία έχει αναφέρει επανειλημμένα για το πώς η μουσουλμανική ηγεσία αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και βασανίζει τους κρατουμένους στο Έβιν.

Πρόσφατα, λοιπόν, ο Fadaee έλαβε προσωρινή άδεια πέντε ημερών, όταν έδειξε συμπτώματα covid-19. Η Jerusalem Post αναφέρει ότι καταδικάστηκε σε 80 μαστιγώματα επειδή έλαβε την Θεία κοινωνία, επειδή πίνοντας κρασί έπραξε κάτι αντίθετο με τον μουσουλμανικό νόμο της Σαρία.

Στο Ιράν, είναι παράνομο για τους μουσουλμάνους να πίνουν αλκοόλ, αλλά επιτρέπεται για θρησκευτικές μειονότητες. Ωστόσο, το Ιράν συχνά δεν αναγνωρίζει πρώην μουσουλμάνους που έχουν μετατστραφεί σε χριστιανισμό ως Χριστιανούς, γράφει η Christian Post .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ