Κόσμος

Poveglia: To "καταραμένο" νησί της Ιταλίας

Το νησί Poveglia, κοντά στη Βενετία, στη βόρεια Ιταλία είναι ακατοίκητο και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στον χώρο. Θεωρείται ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο, αν και υπάρχουν κάποιοι τολμηροί που το έχουν επισκεφτεί για να κάνουν ακραίο τουρισμό.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το αυτό νησί και άλλα τόσα παραμένουν ανεξήγητα μέχρι σήμερα, με τη χειρότερη μοίρα να φαίνεται να το ακολουθεί για αιώνες, καθιστώντας το ως ένα από τα πλέον τρομακτικά και μακάβρια μέρη στον πλανήτη.

Στην Poveglia στέλνονταν οι ασθενείς στο ξέσπαμα του «Μαύρου θανάτου», της πανώλης και για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στον πληθυσμό, μαζί με αυτούς έστελναν και τους συγγενείς τους ακόμη και αν δεν παρουσίαζαν συμπτώματα της νόσου.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καραντίνας και στη συνέχεια ταφής για όσους είχαν προσβληθεί από πανούκλα.

Κατά την περίοδο, μάλιστα, του «Μαύρου Θανάτου» στην Ιταλία πολλοί άνθρωποι που εμφάνισαν κάποια συμπτώματα στάλθηκαν εκεί και κάηκαν ζωντανοί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 160.000 άνθρωποι κάηκαν εκεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ ακόμη και σήμερα το έδαφος του νησιού καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από ένα παχύ στρώμα τέφρας που έχουν δημιουργήσει τα απανθρακωμένα λείψανα των νεκρών.

Το 1922 στο νησί χτίστηκε μία ψυχιατρική κλινική.

Επικεφαλής ήταν ένας σαδιστής γιατρός όπου λέγεται ότι διεξήγαγε πειράματα χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους και βασάνιζε ασθενείς.

Συχνά οι ασθενείς ανέφεραν ότι άκουγαν θορύβους από βασανισμούς, αλλά και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα.

Ο επικεφαλής γιατρός βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση από ένα καμπαναριό.

Οι τουρίστες που έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο νησί διαβεβαιώνουν ότι το μέρος είναι ανατριχιαστικό και είχαν την αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί κατά την επίσκεψή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ