Ιβ Λεντριάν και Χάικο Μάας
Κόσμος

Γαλλία και Γερμανία προσβλέπουν σε συνεργασία με Μπάιντεν έναντι της Τουρκίας

Σε κοινό άρθρο των Ζαν Ιβ Λεντριάν και Χάικο Μάας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα σε Le Monde, Washington Post και Die Zeit, υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να καταλήξουν Ευρώπη και ΗΠΑ σε μια νέα διατλαντική συμφωνία ενώ υπογραμμίζουν τη βούληση καλύτερη συνεργασία με τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Τουρκία καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας υπογραμμίζουν την ανάγκη καθορισμού κοινής γραμμής απέναντι στη «προβληματική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο».

«Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Οι κανόνες και οι θεσμοί από τους οποίους εξαρτάται η ευημερία των κοινωνιών μας βάλλονται. Στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, περιμένουμε την οικονομική ανάκαμψη, ενώ έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να γεφυρώσουμε τα χάσματα στις χώρες μας. Οι προκλήσεις αυτές είναι κοινές», σημειώνουν Λεντριάν και Μάας.

Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, το διεθνές περιβάλλον απορυθμίζεται διαρκώς» και σημειώνουν ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της διατλαντικής ενότητας ενάντια στον αυταρχισμό και στις χώρες που επιχειρούν να ενισχύσουν τη θέση τους περιφρονώντας τη διεθνή έννομη τάξη και τις περιφερειακές ισορροπίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...