Κόσμος

Η παγκοσμιοποίηση μίλησε: Θα εισβάλουμε στο μυαλό σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παγκοσμιοποιητής Klaus Schwab κατέστησε σαφές ότι ο υπερανθρωπισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του «The Great Reset» όταν είπε ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση «θα οδηγούσε σε συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας», η οποία στο βιβλίο του διευκρινίζει ότι είναι εμφυτεύσιμα μικροτσίπ που μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις σας.

Το λεγόμενο "The Great Reset" προσελκύει τεράστια προσοχή μετά την πανδημία του κορονοϊού, την οποία ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau χαρακτήρισε "ευκαιρία για επαναφορά".

Ο Justin Trudeau έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα αυτά χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή.

«Το να οικοδομήσουμε καλύτερα σημαίνει να παρέχουμε στήριξη στους πιο ευάλωτους, διατηρώντας παράλληλα την ορμή μας για την επίτευξη της ατζέντας του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη και τους SDGs (Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης)», δήλωσε ο Trudeau.

«Αυτή η πανδημία έχει δώσει μια ευκαιρία για επαναφορά - αυτή είναι η ευκαιρία μας να επιταχύνουμε τις προ-πανδημικές μας προσπάθειες για να φανταστούμε εκ νέου οικονομικά συστήματα που αντιμετωπίζουν πραγματικά παγκόσμιες προκλήσεις όπως η ακραία φτώχεια, η ανισότητα και η κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε.

https://twitter.com/derf_anon/status/1327967377447936001?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1327967377447936001%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fsummit.news%2F2020%2F11%2F16%2Fthe-great-reset-trends-on-twitter-after-justin-trudeau-says-corona-pandemic-has-provided-opportunity%2F

Η ατζέντα βασίζεται κυρίως στην αποσυναρμολόγηση του τρέχοντος καπιταλιστικού συστήματος υπέρ ενός μεγαλύτερου συγκεντρωτικού κανόνα τεχνοκρατών που θα οδηγήσει σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερες πολιτικές ελευθερίες και την επιταχυνόμενη αυτοματοποίηση των θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, μια άλλη βασική πτυχή του «The Great Reset» ή της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», όπως το ονομάζει ο Schwab, είναι η συγχώνευση του ανθρώπου με τη μηχανή.

«Αυτό που θα οδηγήσει στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι η συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας», δήλωσε ο Schwab στο Συμβούλιο του Σικάγο για τις παγκόσμιες υποθέσεις.

Ο Schwab συνέχισε να εξηγεί πως το βιβλίο του «Shaping the Future of The Fourth Industrial Revolution», ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, με τον στρατό της Νότιας Κορέας να αγοράζει μόνο 16.000 αντίτυπα.

Στο βιβλίο, ο Schwab εξηγεί με ενθουσιασμό πώς η επερχόμενη τεχνολογία θα επιτρέψει στις αρχές να «εισβάλουν στον μέχρι τώρα ιδιωτικό χώρο του μυαλού μας, διαβάζοντας τις σκέψεις μας και επηρεάζοντας τη συμπεριφορά μας».

Συνεχίζει να προβλέπει ότι αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για την επιβολή του νόμου για την εφαρμογή προγραμμάτων προ-εγκληματικότητας τύπου Έκθεσης για τη μειονότητα.

«Καθώς οι δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα βελτιώνονται, ο πειρασμός για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τα δικαστήρια να χρησιμοποιούν τεχνικές για να προσδιορίσουν την πιθανότητα εγκληματικής δραστηριότητας, να εκτιμήσουν την ενοχή ή ακόμη και να ανακτήσουν αναμνήσεις απευθείας από τον εγκέφαλο των ανθρώπων θα αυξηθούν», γράφει ο Schwab. «Ακόμη και η διέλευση των εθνικών συνόρων μπορεί κάποια μέρα να περιλαμβάνει μια λεπτομερή σάρωση εγκεφάλου για την εκτίμηση του κινδύνου ασφάλειας ενός ατόμου».

Ο Schwab σημειώνει επίσης λυρικά το όνειρο του υπερ-ανθρωπισμού που μοιράζονται όλες οι ελίτ, το οποίο τελικά θα οδηγήσει στη δημιουργία ανθρώπινων cyborg. «Οι τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης δεν θα σταματήσουν να γίνονται μέρος του φυσικού κόσμου γύρω μας - θα γίνουν μέρος μας», γράφει ο Schwab.

“Πράγματι, ορισμένοι από εμάς πιστεύουν ήδη ότι τα smartphone μας έχουν γίνει επέκταση του εαυτού μας. Οι σημερινές εξωτερικές συσκευές - από φορητούς υπολογιστές έως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας - σχεδόν σίγουρα θα εμφυτευτούν στο σώμα και στον εγκέφαλό μας. "

Ο Schwab υποστηρίζει επίσης ανοιχτά κάτι που τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι είναι αποκλειστικά ένας τομέας συζήτησης για συνωμοσιολόγους δηλαδή «ενεργά εμφυτεύσιμα μικροτσίπ που σπάζουν το δερματικό φράγμα του σώματός μας».

Ο παγκοσμιοποιητής χαιρετίζει την άφιξη «εμφυτευμένων συσκευών (που) πιθανότατα θα βοηθήσουν επίσης στην επικοινωνία σκέψεων που εκφράζονται συνήθως προφορικά μέσω ενός« ενσωματωμένου smartphone και πιθανώς μη εκπεφρασμένων σκέψεων ή διαθέσεων διαβάζοντας εγκεφαλικά κύματα και άλλα σήματα.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ