Κόσμος

Κορονοϊός: Τέλος για δύο εβδομάδες οι συγκοινωνίες στην Σλοβενία

Χειρόφρενο στα δημόσια μέσα μεταφοράς, βαζει η κυβέρνηση της Σλοβενίας,από το πρωί του Σαββάτου και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Παραλληλα, απαγορεύονται σχεδόν όλες οι συναθροίσεις καθώς τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν ανέκοψαν την εξάπλωση της πανδημίας.

Συναθροίσεις θα επιτρέπονται αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας ή για πρόσωπα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις είπε επίσηςότι δεν θα ισχύουν στο εξής οι περισσότερες από τις άδειες που είχαν δοθεί σε πρόσωπα για να διασχίζουν τα σύνορα της χώρας. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κλείσει όλα τα εμπορικά κέντρα και τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα από την Δευτέρα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου.

Πριν από δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν απαγορεύσει στους Σλοβένους να μετακινούνται εκτός του δήμου στον οποίο κατοικούν. Οι συγκεντρώσεις είχαν ήδη περιοριστεί στα 6 άτομα το μέγιστο και είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Τα μέτρα περιόρισαν τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Τόμαζ Γκάνταρ, όμως ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά. Σήμερα καταγράφηκαν 41 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ, και συνολικά έχουν πεθάνει 686 άνθρωποι ενώ οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 50.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...