Κόσμος

Γαλλία: 8χρονοι & 12χρονοι μαθητές “υμνητές” του αποκεφαλισμού του καθηγητή

Ένας έφηβος στη γαλλική πόλη της Μασσαλίας κατηγορείται για υποστήριξη της τρομοκρατίας αφού εξέφρασε ανοιχτά την εκτίμησή του στο σχολείο του για τον αποκεφαλισμό του 47χρονου δασκάλου ιστορίας Samuel Paty στις 16 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού ο 14χρονος Αφγανός παρουσίασε στους συμμαθητές του την θέση του κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος στον αδικοχαμένο καθηγητή σύμφωνα με την οποία «θα έκανε το ίδιο πράγμα», κλήθηκε από την αστυνομία για ανάκριση, αναφέρει το Arab News . Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος, αλλά θα παρακολουθείται. Συνολικά, οι αρχές έχουν αντιμετωπίσει επτά παρόμοιες περιπτώσεις μόνο στην ίδια πόλη την τελευταία εβδομάδα, τρεις εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως «αιτιολόγηση τρομοκρατικής πράξης».

Επίσης στο Στρασβούργο, οι εισαγγελείς χειρίζονται μια υπόθεση στην οποία συμμετείχαν δύο 12χρονοι, οι οποίοι έκαναν παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια αφιερώματος στον Πατί. Τα δύο παιδιά πίστευαν ότι ο καθηγητής πήρε αυτό που του άξιζε. Ερευνώνται δύο ακόμη περιπτώσεις με παιδιά ηλικίας έως οκτώ και εννέα ετών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τζέραλντ Νταρμάνιν, ερευνώνται συνολικά 66 υποθέσεις ύποπτης υποστήριξης τρομοκρατικών πράξεων μετά τη δολοφονία πριν από τρεις εβδομάδες.

 

 

https://twitter.com/afpfr/status/1324647713103880194?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1324647713103880194%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Ftonaring-atalad-for-att-ha-hyllat-mordet-pa-samuel-paty%2F

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ