Κόσμος

Εμπρηστικός ο Ερντογάν: Τα γυάλινα παλάτια στην Ευρώπη θα καταρρεύσουν (βίντεο)

Eκείνοι που προσπαθούν να μας κάνουν να πληρώσουμε τίμημα, επειδή διαταράξαμε την αιώνια τάξη πραγμάτων τους, χάνουν τον έλεγχό τους φοβούμενοι ότι τα γυάλινα παλάτια τους θα καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. Κάθε απειλή και συκοφαντία εναντίον της χώρας μας κρύβει αυτή την πραγματικότητα πίσω της», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γάλλου προέδρου.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση στη Βιέννη, αλλά παράλληλα αποποιήθηκε την προσθήκη της «ταμπέλας» του «μουσουλμάνου τρομοκράτη» πίσω από όλες τις ενέργειες τέτοιου είδους.

«Η επίθεση κατά του Ισλάμ έφτασε σε τέτοιο σημείο που ακόμη και για ένα μικρό περιστατικό χωρίς να κοιτάζουν πίσω τους ή μπροστά τους, στοχεύουν τους Μουσουλμάνους. Εάν ο ύποπτος είναι Μουσουλμάνους, του βάζουν τη σφραγίδα του τρομοκράτη. Εάν δεν είναι μουσουλμάνος, καλύπτεται το θέμα ως αστυνομικό συμβάν ή ως υπόθεση εγκλήματος κατά την οποία ο δράστης δεν είναι "ψυχικά ισορροπημένος".

Θα ήθελα να δηλώσω ότι καταδικάζω ειλικρινά την αιματηρή επίθεση στη Βιέννη χθες βράδυ. Όποιος και να είναι ο δράστης, αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Εκφράζω τη συμπάθειά μου στον αυστριακό λαό. Από την άλλη ένα μέρος της Ευρώπης πιέζει κατά το δοκούν για επαναπροσδιορισμό του Ισλάμ και για ανανέωσή του. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι καινούρια», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=r82GOQCvYHk&feature=emb_logo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ