Κόσμος

Eιδικός για το Ισλάμ: Το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ο Εμπειρογνώμονας για το Ισλάμ, καθηγητής του κρατικού γλωσσικού πανεπιστημίου της Μόσχας Ρωμαίο Σίλαντιεφ πιστεύει ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη προκλήθηκε από τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ, κάτι που στην πραγματικότητα ξύπνησε εν υπνώσει θύλακες τρομοκρατών .

"Αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου στη Γαλλία και την αντίδραση των γαλλικών αρχών σε αυτό το έγκλημα, τρομοκρατικοί θύλακες σε όλο τον κόσμο έλαβαν, στην πραγματικότητα, ένα μήνυμα για να ξεκινήσει η επίθεση, και βλέπουμε πραγματικά τρομοκρατικές επιθέσεις παντού, να κατευθύνονται όχι μόνο εναντίον Γάλλων, αλλά και εναντίον όλων των άλλων", δήλωσε ο Σίλαντιεφ στο Interfax.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα των προσβολών του προφήτη έδωσε στους τρομοκράτες μια ισχυρή κάρτα ατού και μια ισχυρή ώθηση για να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. "Μέχρι τώρα, ο κορονοϊός είχε  κρύψει την τρομοκρατική δραστηριότητα. Ναι, υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις, οι τρομοκράτες εξαλείφθηκαν στη Μέση Ανατολή, αλλά αυτό το θέμα εξαφανίστηκε από τις πρώτες σελίδες, ωστόσο σήμερα επέστρεψαν χάρη σε ένα τέτοιο "δώρο" από τις γαλλικές αρχές" πιστεύει ο ειδικός.

Είπε ακόμη ότι το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς κάθε περιστατικό μπορεί να ακολουθείται από λανθασμένες δηλώσεις, όλοι οι μουσουλμάνοι μπορεί να προσβληθούν και πάλι θα οδηγήσει σε ροή ανθρώπων στις τάξεις των τρομοκρατών και κατ΄επέκτασιν νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Silantyev σημείωσε ότι η λανθασμένη αντίδραση των πολιτικών ηγετών στις τρομοκρατικές επιθέσεις συχνά γίνεται ένα μήνυμα για να ξυπνήσουν θύλακες εν υπνώσει των τρομοκρατών, οι οποίοι, ακόμη και χωρίς να λάβουν εντολές από ανώτερες δομές, οι ίδιοι αποφασίζουν να βγουν από τη σκιά. Και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τέτοια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...