Κόσμος

Τα έχουν χαμένα! Η οικονομική ανάπτυξη είναι κακή για το κλίμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έδωσε στίγμα καi καταδίκασε τους παγκόσμιους ηγέτες για την κύρια εστίασή τους σε αυτό που ονόμασε «το παραμύθι της αιώνιας οικονομικής ανάπτυξης».

Τώρα ο κύριος επιστημονικός φορέας της Ευρώπης, το European Academies Science Advisory Council (το οποίο αποτελείται από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο), ακολούθησε τα βήματα της Greta, εναντίον των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των κυβερνήσεων που δίνουν προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη.

"Η γενιά της Greta το καταλαβαίνει. Το επίκεντρό μας πρέπει να είναι η ευημερία, αλλά το οικονομικό μας σύστημα δίνει όλη την προσοχή στην ανάπτυξη και το ΑΕΠ που προσθέτει.. καύσιμα στις κρίσεις για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα".  Με αυτόν τον τρόπο το δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού οργάνου επισημαίνει το βασικό θέμα της έκθεσής του, ζητώντας την «μετασχηματιστική» αλλαγή που είναι απαραίτητη.

"Η παρακολούθηση της ευτυχίας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής", είπε επίσης η ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ