χάκερ
Κόσμος

Ιρανοί χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών ψηφοφόρων

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργά την Παρασκευή ότι Ιρανοί χάκερ που έστειλαν απειλητικά μηνύματα σε χιλιάδες Αμερικανούς νωρίτερα αυτό το μήνα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα ορισμένων ψηφοφόρων.

Το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσαν, σε κοινή ανακοίνωση, ότι «οι δράστες πέτυχαν τη λήψη δεδομένων εγγραφής ψηφοφόρων σε τουλάχιστον μία πολιτεία», σύμφωνα με το Reuters.

Οι αμερικανικές αρχές ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή διείσδυση στον κυβερνοχώρο στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την περασμένη εβδομάδα, τον πρέσβη της Ελβετίας στην Τεχεράνη, Marcus Leitner, ως εκπρόσωπος των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράν, διαμαρτυρόμενο για τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι η Τεχεράνη παρεμβαίνει στις προσεχείς εκλογές των ΗΠΑ.

Αυτό ήρθε ως απάντηση στην κατηγορία του Τζον Ράτκλιφ, κατά του Ιράν και της Ρωσίας για απόπειρα παρέμβασης στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι η Τεχεράνη έλαβε προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών ψηφοφόρων με σκοπό να "παραπλανήσει τις ψήφους".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ