Κόσμος

Σχολείο απειλεί να συλλάβει 12χρονο γιατί έκανε "κοπάνα" σε τρία μαθήματα μέσω zoom

Ένα σχολείο της Καλιφόρνιας έστειλε μια επιστολή που απειλούσε να συλλάβει και να διώξει ένα 12χρονο αγόρι που έχασε 90 λεπτά διαδικτυακών εικονικών μαθημάτων.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο μαθητής μέσης εκπαίδευσης θεωρείται εκ προοιμίου πως ψεύδεται εάν χάνει περισσότερο από μισή ώρα από οποιαδήποτε δεδομένη τάξη.

Όταν ο πατέρας του αγοριού παραπονέθηκε για την απειλή για τον γιο του (που τυχαίνει να είναι εξαιρετικός μαθητής με όλο Άριστα), ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι τα χέρια του ήταν δεμένα.

Οι νόμοι της Καλιφόρνια υποχρεώνουν τα σχολεία να στείλουν την συγκεκριμένη προειδοποιητική επιστολή και να παραπέμπουν τα παιδιά στον τομέα φυλακών της πολιτείας.

Την ίδια στιγμή, μια μητέρα αντιμετωπίζει τη φυλακή επειδή κρατά τα παιδιά της μακριά από το σχολείο.
Συγκεκριμένα, μια μητέρα δύο παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν εξαιρετικό λόγο να κρατήσει τα παιδιά της από το σχολείο. Διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο επιπλοκών εάν προσβληθεί από COVID-19 λόγω διαβήτη, άσθματος και υπολειτουργικού θυρεοειδούς. Σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες, το κοινωνικοποιημένο σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το επονομαζόμενο NHS, την χαρακτηρίζει ως κλινικά ευάλωτη.

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον τοπικό αξιωματικό της κοινωνικής πρόνοιας, ο οποίος έστειλε μια επιστολή στην μητέρα ζητώντας από τα παιδιά της να επιστρέψουν στο σχολείο, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει έως και τρεις μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 2.500 £.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ