κοκορομαχίες στις Φιλιππίνες
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Συνέβη και αυτό: Κόκορας σκότωσε αστυνομικό στις Φιλιππίνες

Eνας αστυνομικός σκοτώθηκε από έναν κόκορα ενώ προσπαθούσε να διαλύσει μια παράνομη κοκορομαχία στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με τις αρχές στην επαρχία της Βόρειας Σαμάρ ο υπαρχηγός Κρίστιαν Μπόλοκ χτυπήθηκε από το «καμάκι» του κόκορα – μια μεταλλική λεπίδα που τοποθετείται στο πόδι του πουλερικού για την μάχη.

Η λεπίδα έσκισε τη μηριαία αρτηρία του Μπόλοκ την ώρα που προσπαθούσε να κατασχέσει το πτηνό. Άμεσα διακομίσθηκε στο επαρχιακό νοσοκομείο αλλά κηρύχθηκε νεκρός κατά την άφιξη του εκεί λόγω μεγάλης απώλειας αίματος.

Υπάρχει μια μακρά ιστορία νόμιμων και παράνομων κοκορομαχιών στις Φιλιππίνες, αλλά το βάρβαρο «άθλημα» απαγορεύτηκε στην περιοχή τον Αύγουστο αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν πηγή μολύνσεων Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι παράνομες κοκορομαχίες στην ασιατική χώρα είναι γνωστές ως «tupada» και συχνά διεξάγονται σε υπόγειες τοποθεσίες για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους από τις αρχές.

«Έχω βαριά καρδιά καθώς έχουμε χάσει έναν αδερφό που θυσίασε τη ζωή του στο όνομα της υπηρεσίας. Η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων θρηνεί τον πρόωρο θάνατο του υπαρχηγού Μπολόκ και εκφράζει τη βαθύτατη συμπόνοιά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του», ανέφερε ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας της Βόρειας Σαμάρ, Αρνελ Απούντ.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις ακόμη ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν, αλλά παραμένουν ασύλληπτοι αφού πρόλαβαν να διαφύγουν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων των Φιλιππίνων.

Οι αξιωματικοί κατάσχεσαν επτά κόκορες μάχης και το ποσό των 550 πέσος (περίπου 10 ευρώ).

Η αστυνομική υπηρεσία, της οποίας ήταν μέλος το θύμα, δημοσίευσε εικόνες από μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε για τον αξιωματικό την Τετάρτη.

Κρίστιαν Μπόλοκ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ