Κόσμος

Αφόδευσαν σε σταυρό στην Ινδία, θρύψαλα αγάλματα σε Νέα Υόρκη-Αριζόνα

Ο διωγμός εναντίον του Χριστιανισμού συνεχίζεται αδιαλείπτως σε πολλές γωνιές του πλανήτη...

Ο κ. Joseph Pamplani, Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Tellichery στην Κεράλα κατηγόρησε με σφοδρότητα μια συμμορία νέων μουσουλμάνων που πρόσφατα βεβήλωσαν το σταυρό σε δύο διαφορετικά μέρη της Κεράλα.

Η διαμαρτυρία ήταν ενάντια στην αφόδευση σε σταυρό στο Βαλαμδόδου, στην επισκοπή Θαμαρασερίου και στο Πουντζάρ στην επισκοπή Παλαι. Μια ομάδα νέων, που προσποιήθηκε ότι είναι τουρίστες, φωτογράφισε τον σταυρό με υποτιμητικό τρόπο και διέδωσε τις εικόνες στα κοινωνικά μέσα. Δεδομένου ότι συνέβη πολλές φορές, οι πιστοί προειδοποίησαν την ομάδα αρκετές φορές και στράφηκαν στην αστυνομία.

Η πολιτεία της νότιας Ινδίας ήταν πάντα ειρηνική και με αρμονία μεταξύ χριστιανικών, ινδουιστικών και ισλαμικών ομάδων. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα, σύμφωνα με τον κ. Παμπλάνι, αναγκάζουν τους ηγέτες της Εκκλησίας να σκεφτούν επίσης την πιθανότητα παρουσίας υποστηρικτών του ISIS στην Κεράλα. Ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει από τις αρχές να εξετάσουν σοβαρά τις επιθετικές ενέργειες των νέων της ισλαμικής θρησκείας.

Η ομάδα αυτή των νέων συμπεριφέρεται συχνά απολίτιστα και έχει προσβάλει ιθαγενείς και γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί για να τους αποτρέψουν από τη βεβήλωση του σταυρού. Εκτός από αυτό, μπαίνουν στα αγροκτήματα της περιοχής και καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Στο Poonjar ο σταυρός βρίσκεται σε μια μεγάλη περιοχή ενός μικρού λόφου που ανήκει στην καθολική ενορία Poonjar «Το κίνητρο των νέων που εμπλέκονται στο περιστατικό δεν φαίνεται να είναι καλό. Οι κάτοικοι της Κεράλα έχουν επαρκή εκπαίδευση και σύνεση για να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο. Όλα τα νομικά συστήματα πρέπει να λάβουν προφυλάξεις για να αποτρέψουν την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών », ανέφερε ο π. Devis Kanayinkal από την περιοχή Poonjar.

Αγάλματα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας καταστράφηκαν κοντά σε καθολικές ενορίες στη Νέα Υόρκη και την Αριζόνα

Αρκετά θρησκευτικά αγάλματα, όπως δύο αγάλματα της Παναγίας και ένα άγαλμα του Ιησού Χριστού, που βρίσκονται έξω από καθολικές εκκλησίες, υπέστησαν ζημιές σε νυχτερινές επιθέσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιθέσεις που αποτέλεσαν τον τελευταίο βανδαλισμό εναντίον καθολικών εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά μια επίθεση σε ένα άγαλμα της Παναγίας έξω από την Καθολική Εκκλησία της Αναστάσεως στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου του Μπρούκλιν. Ένας ενορίτης που πλησίασε το άγαλμα για να προσευχηθεί τη Δευτέρα το πρωί παρατήρησε ότι το αριστερό χέρι του αγάλματος είχε κοπεί και ανακάλυψε μια μεγάλη ρωγμή στο κεφάλι του αγάλματος. Το περιστατικό στη Νέα Υόρκη είναι τουλάχιστον η τρίτη τεκμηριωμένη πράξη βανδαλισμού κατά των αγαλμάτων της Παναγίας στην πόλη φέτος.

Πιθανώς το ίδιο απόγευμα που το άγαλμα στο Μπρούκλιν βανδαλίστηκε, βάνδαλοι ανέτρεψαν το άγαλμα της Παναγίας και του Ιησού Χριστού έξω από την Καθολική Εκκλησία του Saint Germain στην κοιλάδα Πρέσκοτ της Αριζόνα, περίπου 90 μίλια βόρεια του Φοίνιξ. Οι επιτιθέμενοι κπροκάλεσαν ζημιές και στον περιβάλλοντα χώρο.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι... σκίτσα του Μωάμεθ!! 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ