Κόσμος

"Βολές" ΥΠΕΞ Γαλλίας προς Ερντογάν: "Μίσος και προσβολές, απαράδεκτη συμπεριφορά"

Το Παρίσι καταδίκασε την Κυριακή την έντονη αντίδραση της Άγκυρας στη δήλωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ και προχώρησε σε ανάκληση του πρέσβη του από την Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλείψει επίσημης ένδειξης καταδίκης ή αλληλεγγύης από τις τουρκικές αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, τώρα έρχονται μίσος και συκοφαντική προπαγάνδα κατά της Γαλλίας τις τελευταίες ημέρες, εκφράζοντας τη βούληση να προκαλέσουν το μίσος εναντίον μας, καθώς και άμεσες προσβολές κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, εκφραζόμενες από το υψηλότερο επίπεδο του τουρκικού κράτους» αναφέρει ο υπουργός.

Μια τέτοια συμπεριφορά είναι «απαράδεκτη, ειδικά από ένα συμμαχικό έθνος», συνέχισε ο διπλωμάτης.

«Ο Γάλλος Πρέσβης στην Τουρκία ανακλήθηκε και επιστρέφει στη Γαλλία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 για διαβουλεύσεις», πρόσθεσε.

Στις 21 Οκτωβρίου, ο Μακρόν έδωσε ομιλία κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για τον καθηγητή ιστορίας της Γαλλίας ο οποίος δολοφονήθηκε βάναυσα από έναν έφηβο. 

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν σεβάστηκε εκατομμύρια Γάλλους μουσουλμάνους πολίτες και «χρειάζεται ψυχιατρικό έλεγχο» προκαλώντας την οργή της Δύσης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ