Κόσμος

Φλαμανδός δάσκαλος δείχνει τα σκίτσα του Μωάμεθ εις μνήμην του Γάλλου συναδέλφου του

Ο Pieter-Jan Goris, δάσκαλος από το Westerlo, έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στο μάθημά του στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε στο Twitter και στο Facebook. Ο Γκόρις έλαβε την πρωτοβουλία από σεβασμό για τον δολοφονημένο και αποκεφαλισμένο Γάλλο δάσκαλο Σάμουελ Πατί. Στο μάθημά του μίλησε για τη σημασία του ελεύθερου λόγου «Θα ξεκινήσω τον προβληματισμό μου τη Δευτέρα την πρώτη ώρα δείχνοντας τα διάσημα σκίτσα » , ανακοίνωσε.

Το μήνυμά του έχει πλέον κοινοποιηθεί 737 φορές και έχει ήδη λάβει 2.400 επισημάνσεις "μου αρέσει". Ο λογαριασμός του στο Twitter ενισχύθηκε αμέσως και ο αριθμός των ακολούθων του διπλασιάστηκε. Οι αντιδράσεις που έλαβε ο Γκόρις στα κοινωνικά μέσα είναι ως επί το πλείστον θετικές, αλλά λέει ότι πήρε επίσης το απαραίτητο ποσοστό «σκουπιδιών».

“Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να πω ότι βρίσκομαι σε σχολείο στο Kempen. Επομένως, αυτό δεν είναι μια εξαιρετικά γενναία πράξη. Αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, έτσι; Από σεβασμό για τον Γάλλο συνάδελφό μας. "

Σε μια σύντομη απάντηση στον ιστότοπο SCEPTR, ο Goris λέει ότι όλα πήγαν ομαλά και χωρίς δυσάρεστα συμβάντα. Όταν ρωτήθηκε αν θα έδειχνε και τα σκίτσα του Μωάμεθ, εάν του επιτρεπόταν να διδάξει σε σχολείο στην Αμβέρσα ή στις Βρυξέλλες, ο Γκόρις είπε: “Έχω ήδη θέσει στον εαυτό μου αυτήν την ερώτηση. Νομίζω ότι δεν θα είχε γίνει υπό αυτές τις συνθήκες. "

https://twitter.com/PieterjanGoris/status/1317553332446179332?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1317553332446179332%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fsceptr.net%2F2020%2F10%2Fvlaamse-leraar-toont-mohammedcartoons-uit-respect-voor-franse-collega%2F

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ