Κόσμος

Νέα στοιχεία πριν από τον αποκεφαλισμό στην Γαλλία

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από τη δέκατη έβδομη τρομοκρατική πράξη (αποκεφαλισμός καθηγητή στην Γαλλία) είναι εάν υπάρχει χώρος στη σύγχρονη Ευρώπη για μια κοινότητα που θέτει τα δικά της θρησκευτικά πρότυπα πάνω από το νόμο

Στις γαλλικές πόλεις της Τουλούζης και του Μονπελιέ, τα σκίτσα του Charlie Hebdo συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Προφήτη Μωάμεθ, προβάλλονταν στις προσόψεις των κτιρίων της περιφερειακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του εθνικού αφιερώματος στον Samuel Paty.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες πάντως το θύμα τέσσερις μέρες πριν αποκεφαλιστεί βάναυσα σε μια μουσουλμανική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι αναγκάστηκε να εμφανιστεί ενώπιον της αστυνομίας για ανάκριση για τα σκίτσα του Μωάμεθ που χρησιμοποίησε στη διδασκαλία του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης. Ο Paty λέγεται επίσης ότι κλήθηκε στον διευθυντή του σχολείου στο οποίο εργάστηκε για να ζητήσει συγγνώμη για την εμφάνιση των σκίτσων του Προφήτη. Η ανάμειξη της αστυνομίας ζητήθηκε από έναν γονέα μιας μαθήτριας που δεν συμμετείχε στο εν λόγω μάθημα και υπέβαλε καταγγελία. Η μαθήτρια και ο γονέας υπέβαλαν επίσης ψευδείς κατηγορίες εναντίον του Paty για εμφάνιση πορνογραφικών εικόνων κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Κατά της ανάκρισης, αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα. Είπε επίσης ότι η μαθήτρια απουσίαζε από το εν λόγω μάθημα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιες φωτογραφίες εμφανίστηκαν. Αργότερα προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί ήταν φήμες που ξεκίνησαν από ανθρώπους που ήθελαν να στοχοποιήσουν τον καθηγητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Paty πρέπει να είχε κληθεί στον διευθυντή του σχολείου λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί. Λέγεται ότι τον είχε επιπλήξει για αυτό και απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη από τους μαθητές του.

Τέσσερις μέρες μετά την ανάκριση της αστυνομίας, ο καθηγητής σκοτώθηκε..

Άλλες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ανέφεραν ότι ο καθηγητής προέτρεψε τους μουσουλμάνους μαθητές να φύγουν από την τάξη όταν δίδαξε για την ελευθερία του λόγου την εν λόγω ημέρα. Η αστυνομική ανάκριση που πραγματοποιήθηκε τις ημέρες πριν δολοφονηθεί από τρομοκράτες δείχνει ότι ο καθηγητής το αρνήθηκε. Ωστόσο, είχε ζητήσει από αυτούς τους μαθητές στην τάξη που πίστευαν ότι θα προσβληθούν βλέποντας τα σκίτσα του Μωάμεθ να κοιτάζουν μακριά για μια στιγμή.

Μετά την ανάκριση, ο Πατύ λέγεται ότι υπέβαλε αναφορά εναντίον του πατέρα της μαθήτριας για δυσφήμιση.

Ο δολοφόνος χαιρετίζεται ως μάρτυρας σε ριζοσπαστικούς μουσουλμανικούς κύκλους

Στο μεταξύ σε ριζοσπαστικούς μουσουλμανικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο, ο Τσετσένος δράστης Anzorov, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία μετά την πράξη, χαιρετίζεται ως ήρωας και μάρτυρας. Οι φωνές από αυτούς τους κύκλους έχουν πλέον εκφράσει την ελπίδα ότι πολλοί άλλοι θα εμπνευστούν από τον Anzorov.

Τις τελευταίες ημέρες, η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές δεκάδες επιδρομές σε διάφορες διευθύνσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στα πυκνοκατοικημένα από μετανάστες προάστια του Παρισιού.

Το Κοράνι θα καεί έξω από το Riksdag στη μνήμη του Samuel Paty

Στο μεταξύ στον αντίποδα στην Σουηδία αύριο Παρασκευή στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση με κριτική για το Ισλάμ στο Mynttorget έξω από το Riksdag στη Στοκχόλμη. Ο διοργανωτής, ο οποίος στο παρελθόν διοργάνωσε το «ποδόσφαιρο με το Κοράνι» , τώρα θα κάψει το Κοράνι ως φόρο τιμής στον Samuel Paty και για να επιδείξει τα συνταγματικά προστατευμένα δικαιώματα. Ο διοργανωτής δηλώνει: "Το Ισλάμ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ή να ενσωματωθεί"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ