Κόσμος

Τέσσερα νεογέννητα πεθαίνουν μετά από άρνηση χειρουργικής επέμβασης λόγω κανόνων ταξιδιού του COVID-19

Τέσσερα νεογέννητα μωρά στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας πέθαναν μετά από άρνηση χειρουργικής επέμβασης που θα έσωζε τη ζωή τους λόγω περιορισμών ταξιδιού εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Αδελαΐδα είναι η μόνη πρωτεύουσα της ηπειρωτικής Αυστραλίας που δεν παρέχει παιδιατρική καρδιοχειρουργική, επομένως περίπου 100 μωρά το χρόνο πρέπει να στέλνονται διακρατικά για να λάβουν θεραπεία. Ωστόσο, λόγω των περιορισμών καραντίνας του COVID-19 που επέβαλε η αυστραλιανή κυβέρνηση, οι μεταφορές στη Μελβούρνη έχουν σταματήσει και τα μωρά πρέπει να κάνουν ένα μακρύτερο ταξίδι στο Σίδνεϊ.

«Ο καθηγητής Μαιευτικής John Svigos είπε ότι τέσσερα μωρά που είχαν πεθάνει στην Αδελαΐδα τον περασμένο μήνα δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν και θα «είχαν σχεδόν σίγουρα» επωφεληθεί από την επιτόπια χειρουργική επέμβαση», αναφέρει το 9 News.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους παρέκαμωε την ευθύνη για τους θανάτους των νεογέννητων. Είπε ότι οι αρχές υγείας της κυβέρνησής του του είπαν ότι δεν εμπόδισαν τα παιδιά να μεταφερθούν στη Μελβούρνη. «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα περιορισμών», είπε.

Το Νοσοκομείο Γυναικών και Παιδιών της Αδελαϊδας ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι υπηρεσίες παιδιατρικής καρδιακής χειρουργικής βρίσκονται υπό εξέταση και υπόσχεται ότι «τα παιδιά της Νότιας Αυστραλίας θα έχουν πάντα πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται».

Οι θάνατοι των τεσσάρων νεογέννητων προκάλεσαν οργή σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Σε ένα on-air screed, ο οικοδεσπότης του Sky News Australia, Paul Murray, επέκρινε τις «αποτυχίες της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας» και την «ανικανότητα της κυβέρνησης της Βικτώριας» και είπε ότι ήταν «εξωφρενικό» ότι μια ανεπτυγμένη χώρα όπως η Αυστραλία ήταν ανίκανη να σώσει τις ζωές των παιδιών.

Πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αντίκτυπος των μέτρων κλειδώματος του κορονοϊού έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην υγεία, με ανεκτίμητους θανάτους λόγω σοβαρών ασθενειών που δεν αντιμετωπίζονται.

Ο καθηγητής Richard Sullivan προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους συνολικούς θανάτους από κορονοϊό λόγω της περιορισμένης πρόσβασης των ανθρώπων σε διαλογές και θεραπείες ως αποτέλεσμα του κλειδώματος.

Τα σχόλιά του επικυρώθηκαν και από τον Peter Nilsson, έναν Σουηδό καθηγητή εσωτερικής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Lund, ο οποίος είπε: "Είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι θάνατοι του COVID-19 θα είναι πολύ μικρότεροι από τους θανάτους που προκαλούνται από την κοινωνική καραντίνα όταν η οικονομία έχει καταστραφεί. "

Σύμφωνα με την Karol Sikora, σύμβουλο ογκολογίας του NHS, θα μπορούσαν να υπάρξουν 50.000 θάνατοι από καρκίνο ως αποτέλεσμα της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν 1,4 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως από μολύνσεις από φυματίωση που δεν έχουν αντιμετωπιστεί λόγω του αποκλεισμού.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ