τουρκικό γεωτρύπανο
Κόσμος

Τουρκία: Βρέθηκε πρόσθετο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μ. Θάλασσα

Τον Αύγουστο 2020, ο Ερντογάν αποκάλυψε την ανακάλυψη ενός πεδίου 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει ανακαλύψει πρόσθετο κοίτασμα 85 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, πλέον του υπάρχοντος των 320 δισεκ. κατά την επίσκεψή του το Σάββατο (17/10/2020) στο σκάφος εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, Fatih.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά το κοίτασμα, που έχει ανακαλυφθεί, φθάνει τα 405 δισεκ.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σύμφωνα με την Άγκυρα.

Τον Αύγουστο 2020, ο Erdogan αποκάλυψε την ανακάλυψη ενός πεδίου 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) στη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 100 ναυτικά μίλια βόρεια της τουρκικής ακτής.

Το Fatih επιχειρεί επί του παρόντος στην τοποθεσία Tuna-1 του Πεδίου Αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρίσκεται το μεγάλο απόθεμα φυσικού αερίου.

Πηγές ισχυρίζονται ότι η πρώτη ροή φυσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2023 με μια ετήσια ροή αερίου 15 bcm που προβλέπεται από το 2025.

Η Τουρκία εισάγει επί του παρόντος σχεδόν όλες τις ενεργειακές της ανάγκες σε υδρογονάνθρακες.

Η ανακάλυψη, ωστόσο, υπόσχεται κατά τα τουρκικά ΜΜΕ να βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ