Κόσμος

Χτύπησαν εκκλησία οι πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν;

Σύμφωνα με καταγγελίες οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν τον κύριο ναό της πόλης Σουσί του Καραμπάχ, ανέφερε το Αρμενικό Ενοποιημένο Κέντρο Πληροφοριών που λειτουργεί υπό την αρμενική κυβέρνηση. "Ο εχθρός χτύπησε την εκκλησία-σύμβολο του Σουσί, που αποκαταστάθηκε μετά τον πόλεμο της δεκαετίας του '90", λέει η σελίδα του κέντρου στο Facebook.

Και ο προεδρικός σύμβουλος του Καραμπάχ Ντέιβιντ Μπαμπάγιαν δήλωσε πως τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν ένα δεύτερο χτύπημα πυραύλων στην κεντρική εκκλησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σωτήρα στο Σουσί. "Ένα δεύτερο χτύπημα στην εκκλησία Ghazanchetsots μόλις πραγματοποιήθηκε", δήλωσε ο Babayan.

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος νοσηλεύτηκε μετά από τραυματισμό από το βομβαρδισμό της εκκλησίας του Shushi, έγραψε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Artsrun Hovhannisyan. Επίσης αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του πρωθυπουργού των Αρμενίων Χόβανς Μούβσισιαν. "Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Ο Ρώσος δημοσιογράφος χειρουργείται", δήλωσε ο Movsisyan στο Facebook.

Το Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του απορρίπτει τη συμμετοχή του στρατού του στην καταστροφή της εκκλησίας. “Μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν δεν στοχεύουν ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Οι πληροφορίες για τη ζημιά στην εκκλησία δεν έχουν καμία σχέση με τις στρατιωτικές ενέργειες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι ο στόχος του Αζερμπαϊτζάν. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν στοχεύει ιστορικά, πολιτιστικά, ειδικά θρησκευτικά κτίρια και μνημεία», ανέφερε το υπουργείο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ