κορωνοϊός στην Τυνησία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Φόβοι για κορεσμό στα νοσοκομέια της Τυνησίας

Οι αρχές της Τυνησίας αποφάσισαν να απαγορευθούν όλες τις συγκεντρώσεις πολιτών και να μειωθεί το ωράριο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την επιταχυνόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας Χισέμ αλ Μασίσι.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς εκφράζονται πλέον ολοένα πιο έντονα φόβοι ότι τα νοσοκομεία στη χώρα της βόρειας Αφρικής οδεύουν σε κορεσμό και σύντομα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την πανδημία, καθώς η διαθεσιμότητα κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώνεται ολοένα περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τις 95 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία σε 220 ως τα τέλη του Νοεμβρίου και αναμένει το ίδιο διάστημα οι περίπου 100 κλίνες σε ιδιωτικές δομές υγείας να έχουν φθάσει τις 200.

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι κατέγραψε 1.223 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό σε 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 20.944. Εξ αυτών, 276 ασθενείς έχουν υποκύψει στην COVID-19 ως αυτό το στάδιο. Την 27η Ιουνίου, προτού ανοίξουν ξανά τα τυνησιακά σύνορα, οι μολύνσεις ήταν γύρω στις χίλιες.

Ο Μασίσι, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, τόνισε πως έδωσε εντολή στους κυβερνήτες να επιβάλουν lockdown σε τοπικό επίπεδο εάν κρίνεται απαραίτητο. Ωστόσο χαρακτήρισε αδιανόητο το ενδεχόμενο να επανεπιβληθεί περιορισμός σε εθνικό επίπεδο, καθώς η τυνησιακή οικονομία κατέρρευσε όταν επιβλήθηκε αυτό το μέτρο τον Μάρτιο.

Η οικονομία της Τυνησίας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, συρρικνώθηκε κατά 21,6% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, εξαιτίας της πανδημίας και των κυβερνητικών μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...