Κόσμος

Ο κορονοϊός «γονάτισε» και τη Walt Disney- Απολύει 28.000 εργαζομένους

Η διοίκηση του γιγαντιαίου ομίλου Walt Disney Co ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις 28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ντίσνεϊ έχει ανοίξει ξανά όλα τα θεματικά πάρκα της, με μοναδική εξαίρεση την Disneyland στην Καλιφόρνια.

Περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

Η απόφαση οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας «στον κύκλο εργασιών μας» και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, εξήγησε ο όμιλος.

Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...