Κόσμος

Κοριτσάκι κόντεψε να πεθάνει γιατί οι γονείς του το τάιζαν με... βίγκαν διατροφή

Ακολουθώντας διατροφή με βάση την κλιματική αλλαγή "γονείς" στην Αυστραλία οδήγησαν στην αναπηρία του μωρού τους... «Οι γιατροί βρήκαν ένα επίπεδο υποσιτισμού παρόμοιο με τα παιδιά στις χώρες που πλήττονται από την πείνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά! 

Συγκεκριμένα οι γονείς ενός κοριτσιού έθεσαν την κόρη τους σε αυστηρή διατροφή για χορτοφάγους, οδηγώντας την να λιμοκτονεί χωρίς ζωτικά θρεπτικά συστατικά μέχρι το σημείο που ανέπτυξε εγκεφαλική παράλυση, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν φυλάκιση παρά το γεγονός ότι ένας δικαστής διαπίστωσε ότι απέτυχαν στα βασικά γονικά καθήκοντά τους.

Η απόφαση ελήφθη πρόσφατα αλλά το περιστατικό πάει πίσω στον Αύγουστο του 2018, όταν το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου βρέθηκε να έχει μώλωπες πάνω από το σώμα της, ήταν δροσερό, σε λήθαργο και είχε σκούρο αίμα στην πάνα της. Οι γιατροί βρήκαν ένα επίπεδο υποσιτισμού παρόμοιο με τα παιδιά σε χώρες που πλήττονται από πείνα.

Από τότε που το μωρό ήταν τεσσάρων μηνών και η παροχή μητρικού γάλακτος της μητέρας της μειώθηκε, οι γονείς της απέφευγαν τις ιατρικές συμβουλές για να συμπληρώσουν τη διατροφή της κόρης τους με ειδικά στοιχεία και αντ 'αυτού της έδιναν γάλα καρύδας, χυμούς φρούτων, smoothies, φυτικά τρόφιμα και άλλα...

Ένας δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Βικτόρια δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κορίτσι, τώρα τριών ετών, αντιμετώπιζε καθημερινή μάχη στη γνωστική της ανάπτυξη, τη φυσική λειτουργία και την επικοινωνία και διαπίστωσε ότι η πορεία της ζωής της άλλαξε από τις ενέργειες των γονιών της.

Ο δικαστής είπε ότι κανονικά θα φυλάκιζε τους γονείς, αλλά διαπίστωσε ότι το κορίτσι ήταν τώρα καλά φροντισμένο από τη μητέρα της και τώρα έχει μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ