Ναγκόρνο Καραμπάχ
Κόσμος

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο κόσμος καίγεται και ο γαμπρός του Ερντογάν διαφημίζει drone

Οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει επιθέσεις με drone, αντιαεροπορικά πυρά αλλά και ανακοινώσεις από τη γραμμή του μετώπου δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Οι πηγές των βίντεο είναι τα υπουργεία Αμύνης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών ωστόσο εντύπωση προκαλεί ανάρτηση στο twitter του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που υπερηφανεύεται για την επιτυχία του γνωστού drone του Bayraktar TB2 του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που καταστρέφει ένα τεθωρακισμένο που βρίσκεται εν κινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση του Μπαϊρακτάρ έρχεται την ίδια ώρα με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πως θα υποστηρίξει «τους αδελφούς και φίλους» στο Αζερμπαϊτζάν επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πως ενθαρρύνει και υποστηρίζει την επίθεση σε βάρος των θέσεων της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Βίντεο τεκμηριώνει επίθεση με drone (φέρεται να είναι Bayraktar TB2), σε ένα θωρακισμένο όχημα (πιθανότατα της Αρμενίας). Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί.

Ενα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δείχνει επίθεση UCAV (drone) εναντίον του αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος OSA της Αρμενίας.

Από την Αρμενία δίνονται βίντεο με αντιαεροπορικά πυρά κατά των επιτιθέμενων του Αζερμπαϊτζάν. «Προς τα νότια της πρώτης γραμμής, ο αντίπαλος ξεκίνησε μια επίθεση αλλά συνάντησε έντονη αντίσταση από τις δυνάμεις άμυνας, τα αντιαεροπορικά που κατέστρεψαν drone και θωρακισμένα οχήματα του Αζερμπαϊτζάν. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η κατάσταση βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Στρατού Άμυνας του Artsakh», αναφέρει η ανάρτηση.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας 28/9 το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε: «Σήμερα στις 07:30, ο αντίπαλος τρομοκρατημένος από τις τεράστιες απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού υποχώρησε. Χρησιμοποίησε βαρύ οπλισμό. Οι Αρμενικές δυνάμεις δεν έχουν απώλειες».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους (πιθανότατα του Αζερμπαϊτζάν) που έχει καταρριφθεί. Το μοντέλο του κατεστραμμένου αεροσκάφους δεν έχει καθοριστεί. Σύμφωνα με το βίντεο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης στον εναέριο χώρο της Αρμενίας κοντά στην πόλη του Βαρδενίου.

Από λογαριασμό που πρόσκειται στην πλευρά της Αρμενίας δείχνει ένα βλήμα 300 mm (MLRS Smerch) με προέλευση πιθανότατα από το Αζερμπαϊτζάν που πιστεύεται πως βρίσκεται στην αρμενική επικράτεια.

Οι αρμενικές δυνάμεις ανακόπτουν τεράστια θωρακισμένη επίθεση του αντιπάλου στη νότια κατεύθυνση αναφέρει γυναίκα αξιωματικός του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ