Κόσμος

O Ερντογάν "εξουδετερώνει" τους πολιτικούς του αντιπάλους

Σε ένα ακόμα παράδειγμα της φασιστικής παράνοιας που χαρακτηρίζει το καθεστώς της Άγκυρας, Τούρκος αρθρογράφος αποκαλύπτει το σχέδιο του Ερντογάν για "εξουδετέρωση" των πολιτικών του αντιπάλων διά μέσου της "νόμιμης" οδού της συκοφαντίας και των "αντιτρομοκρατικών" επιχειρήσεων.

Εκτός της πλήρους καταστολή των λαϊκών κινήσεων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, των διαδηλώσεων για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς και των πογκρόμ κατά εθνοτικών ομάδων που υλοποιούν τακτικά οι παραστρατιωτικοί του ΑΚΡ, ο Ερντογάν επιχειρεί τώρα την πολιτική εξαφάνιση των αντιπάλων του για τη διατήρηση της εξουσίας του και τη συνέχιση της επιθετικής πολιτικής τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συκοφαντεί και υποβαθμίζει τους αντιπάλους του με "μαύρες" πολιτικές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορεί να καταργήσει τις εκλογές, δήλωσε ο αρθρογράφος Ιχάν Σαράλαν σε άρθρο του για το Evrensel.

"Επειδή τώρα το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει δει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει την εξουσία με νόμιμες και συμβατικές εκλογές, δεδομένου ότι δεν μπορεί να τις καταργήσει εντελώς, θέλει να κατέβει στις εκλογές αφαιρώντας την αντιπολίτευση από ουσιαστική επιλογή για τους Τούρκους πολίτες», είπε ο Çaralan.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία συνέλαβε 82 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πρώην βουλευτών, δημάρχων και πρώην προέδρων του Κόμματος των Δημοκρατικών Λαών (HDP), στο πλαίσιο έρευνας για τις διαμαρτυρίες στο Κόμπανι το 2014.

Τον Οκτώβριο του 2014, διαδηλωτές πλημμύρισαν στους δρόμους, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι της Τουρκίας, κατηγορώντας τον τουρκικό στρατό για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Κόμπανι, μια κουρδική πόλη ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα της Συρίας.

Οι συγκρούσεις που ακολούθησαν μεταξύ διαδηλωτών, φονταμενταλιστικών ομάδων που υποστηρίζονται "υπογείως" από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων.

Ο αντιπρόεδρος του HDP, Pervin Buldan, δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε πολιτικά κίνητρα και εκδίκηση για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015, όπου το AKP έχασε την υπεροχή του στο κοινοβούλιο και το HDP έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, με 80 βουλευτές.

"Αυτή η επιχείρηση είναι μέρος της στρατηγικής καταστολής και εξουδετέρωσης εναντίον επαγγελματικών επιμελητηρίων, σωματείων, γυναικείων κινήσεων και συνδικάτων που η κυβέρνηση βλέπει ως δυνητικό αντίπαλο καθώς είναι ενάντια σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά.

Το AKP του Ερντογάν υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα στις τοπικές εκλογές του 2019, αφού έχασε τους δημάρχους σε τέσσερις από τις πέντε πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί τον κύριο οικονομικό κόμβο, και της Άγκυρας, της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ