Κόσμος

Στο σκαμνί μοναχός στην Τουρκία γιατί έδωσε ψωμί & νερό σε αντάρτες

Η δίκη του ιερέα-μοναχού Σεφέρ «Άχο» Μπιλέσεν συνεχίστηκε την Παρασκευή στην νοτιοανατολική τουρκική επαρχιακή πρωτεύουσα Μάρντιν. Ο μοναχός από το Συρορθόδοξο μοναστήρι Mor Yakub, επίσης γνωστό ως Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου του Nusaybin, κατηγορείται για "ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση", δηλαδή το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK ), επειδή έδωσε ψωμί και νερό στους αντάρτες.

Τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Aho, που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο ποινικό τμήμα του Μαρντίν, ο κληρικός έχει απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του και επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του. Ο μοναχός Aho δεν αρνείται τη βοήθεια, που έδωσε, αλλά τονίζει ότι δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο. Τους βοήθησε μόνο μέσω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το έκανε αυτό όχι για να υποστηρίξει έναν οργανισμό, αλλά λόγω της πίστης του. «Τρέφω όλους όσοι έρχονται στην πόρτα μου, όποιος κι αν είναι», υποστήριξε.

Ο ιερέας κατηγορείται επίσης ότι δεν ανέφερε τις ταυτότητες εκείνων που ζητούσαν βοήθεια στις αρχές εγκαίρως, αν και αργότερα έμαθε ότι ήταν αντάρτες μαχητές. Η δίκη του μοναχού Aho θα συνεχιστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ