Κόσμος

Αδιανόητο! Θα φορολογούν τα οχήματα με βάση το βάρος;

Σε λίγο το αυτοκίνητο θα είναι είδος πολυτελείας!  Η Γαλλία εξετάζει τώρα έναν άλλο φόρο στα οχήματα με βάση το πόσο ζυγίζουν για να "σώσει τον πλανήτη"... Γι 'αυτό στη Σύμβαση Citoyenne sur le Climat (Σύμβαση για το Κλίμα των Πολιτών) τον Ιούνιο του 2020, τέθηκε η ιδέα της φορολόγησης των οχημάτων με βάση το πόσο ζυγίζουν.

Αυτή τη στιγμή πάντως ο φόρος αυτός εξετάζεται από τη γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το The Connexion.

Εν τω μεταξύ το αλαλούμ στην γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται, αφού αυτοί που τώρα εξετάζουν αυτόν τον φόρο, τον Μάιο του 2020, έδωσαν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθώντας να ενισχύσουν την παραγωγή.

Ο Luc Chatel, πρόεδρος της ένωσης αυτοκινητοβιομηχανίας la Plateforme de la Filière Automobile (PFA) επεσήμανε ότι οι δύο πολιτικές προφανώς έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και ζήτησε «σταθερότητα» στις αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση: "Δεν μπορούμε, τρεις μήνες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο υποστήριξής της, να θέσει σε εφαρμογή έναν φόρο που θα αντίκειται σε αυτά που μας έχουν πει." Αποκάλεσε τον φόρο «παράλογο» και συνέχισε: «Τα αυτοκίνητα θα επωφεληθούν από ένα μπόνους για μειωμένες εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα θα έχουν ποινή για το βάρος τους. Είναι γελοίο."

Ο Chatel προβλέπει ότι το 70% των οχημάτων στη Γαλλία θα επηρεαστεί από τον φόρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ