Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Στον εθνικιστικό αγώνα και η Εμινέ: Η πρώτη κυρία της Τουρκίας ετοιμάζει βιβλίο... οθωμανικών συνταγών

Η πρώτη κυρία της Τουρκίας, Emine Erdoğan, γράφει ένα βιβλίο μαγειρικής με συνραγές της οθωμανικής εποχής που αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές του 2021. Η κυκλοφορία αναμένεται στα τουρκικά και τα αγγλικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah.

Η Emine Erdoğan είχε επισημάνει σχέδια για το βιβλίο γαστρονομίας στο Twitter στις 18 Σεπτεμβρίου μετά τη διοργάνωση συνάντησης με ακαδημαϊκούς της μαγειρικής επιστήμης και σεφ.

Το βιβλίο συνταγών θα μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες αργότερα, αναφέρει η Daily Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί εκτενώς οθωμανικές, ισλαμιστικές και εθνικιστικές ιδέες στις ομιλίες του και επιδιώκει να διευρύνει την επιρροή της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

«Ετοιμάζουμε ένα βιβλίο γαστρονομίας με στόχο την προώθηση του πλούτου της τουρκικής κουζίνας», δήλωσε η Emine Erdogan. «Αυτό το έργο… θα περιλαμβάνει τους πολιτιστικούς μας κώδικες με υγιεινές, παραδοσιακές και χωρίς απορρίμματα συνταγές».

Μπορεί να φαίνεται κάτι μικρό, όμως, κινήσεις τέτοιες δείχνουν τη μεγάλη μανία για σύνδεση της τουρκίας του Ερντογάν με την άλλοτε μεγάλη Οθωμανική αυτοκρατορία. Βέβαια, όλοι ξέρουμε την κατάληξή της...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ