Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να αναγνωρίσει τον Λουκασένκο ως πρόεδρο της Λευκορωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να αναγνωρίσει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως πρόεδρο της Λευκορωσίας, καταγγέλλοντας τα «παραποιημένα αποτελέσματα» των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου και «την απουσία κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησής του», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τα παραποιημένα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια η λεγόμενη "ορκωμοσία" της 23ης Σεπτεμβρίου και η νέα εντολή την οποία ζητεί ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα» και «είναι ευθέως αντίθετες με τη βούληση μεγάλου μέρους του λαού της Λευκορωσίας», τόνισε ο Μπορέλ σε ανακοίνωσή του.

Ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, ορκίστηκε αιφνιδιαστικά χθες, Τετάρτη, μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου. Σε αυτές υποστηρίζει ότι κατήγαγε σαρωτική νίκη, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για μαζική νοθεία. Αμέσως μετά τη χθεσινή ορκωμοσία η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία απηύθυνε κάλεσμα για εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosia-ukraine
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι μόλις εισέβαλαν στο Χάρκοβο από νέα κατεύθυνση! Έπιασαν στον ύπνο εκατοντάδες Ουκρανούς συνοριοφύλακες και τους περικύκλωσαν (Χάρτες)

Μία νέα αιφνιδιαστική ρωσική εισβολή στο Χάρκοβο σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με τραγικό αποτέλεσμα για τον ουκρανικό...