Κόσμος

ΗΠΑ: Ο νέος "μαχητής των αιθέρων" και οι δυνατότητες του

Ένα πρωτότυπο μαχητικό αεροσκάφος σχεδίασε και κατασκεύασε υπό άκρα μυστικότητα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση «σπάζοντας κάθε ρεκόρ», όπως αναφέρει δημοσίευμα του www.popularmechanics.com.

Την αποκάλυψη έκανε ο  επικεφαλής για εξαγορές της Πολεμικής Αεροπορίας, Will Roper, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Defense News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος δημιουργήθηκε  με το πρόγραμμα Next Generation Air Dominance (NGAD) με στόχο να «συμπληρώσει» ή ακόμα και να αντικαταστήσει  το Lockheed Martin F-22 Raptor. Η Πολεμική Αεροπορία έχει κατασκευάσει 186 Raptors, εκ των οποίων μόνο τα  123 είναι πλήρως λειτουργικά, ενώ σε επίπεδο ετοιμότητας, μόνο τα 64 από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς είναι σε θέση να πολεμήσουν αμέσως, αν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Defense News, η Air Force των ΗΠΑ ανέπτυξε τον νέο μαχητικό αεροσκάφος σε περίπου ένα χρόνο - ένα συγκλονιστικά μικρό χρονικό διάστημα από τα σύγχρονα πρότυπα. «Η Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε πρώτα μια εικονική έκδοση του αεροσκάφους και στη συνέχεια προχώρησε στην κατασκευή και πτήση ενός πρωτοτύπου πλήρους μεγέθους, με πλήρη συστήματα αποστολής. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το F-35 Joint Strike Fighter», σημειώνει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ