Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ινδία κατά Ερντογάν: ''Μην εμπλέκεσαι στα εσωτερικά της χώρας μας''

Tην έντονη δυσαρέσκεια την Ινδίας προκάλεσαν τα σχόλια του Ερντογάν για το Κασμίρ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Ινδία κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο για «βαριά παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του ως «εντελώς απαράδεκτες»

«Έχουμε δει τις παρατηρήσεις του Προέδρου της Τουρκίας το Ινδικό Τζαμού και Κασμίρ. Αποτελούν βαριά παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας και είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται την κυριαρχία άλλων εθνών και να προβληματίζει περισσότερο για τις πολιτικές της,»  δήλωσε μέσω tweet ο Tirumurti, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη.  

Ο Ερντογάν έκανε παρατηρήσεις για το Κασμίρ τη δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA). Είπε ότι το Κασμίρ εξακολουθούσε να είναι «καίριο ζήτημα». «Η σύγκρουση στο Κασμίρ, η οποία είναι επίσης κλειδί για τη σταθερότητα και την ειρήνη της Νότιας Ασίας, εξακολουθεί να είναι ένα καίριο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, σύμμαχος του Πακιστάν, έχει θέσει το ζήτημα του Τζαμού και του Κασμίρ πολλές φορές σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες τον τελευταίο χρόνο.

Τις δηλώσεις του Ερντογάν χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ