Κόσμος

Τουρκική διείσδυση στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας-Ύποπτο σχέδιο Ερντογάν κατά Βερολίνου

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η προκαταρκτική έρευνα για 4 Γερμανούς κομάντος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αποκάλυψε διασυνδέσεις με την τουρκική φασιστική οργάνωση "Γκρίζοι Λύκοι" αλλά και την ΜΙΤ.
 
Το γενικό συμπέρασμα μέχρι τώρα είναι ότι Τούρκοι τρομοκράτες έχουν “διεισδύσει ακόμα και σε μονάδες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γερμανικός στρατός, σύμφωνα με Γερμανούς και Ρώσους ειδικούς δεν απειλείται μόνο από ακροδεξιούς, οπαδούς των ιδεών του Χίτλερ, αλλά και από εθνικιστές που υποστηρίζουν την Τουρκία του Ερντογάν.

Η γερμανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών βρίσκει συνεχώς νέα στοιχεία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τις δραστηριότητες της τουρκικής ακροδεξιάς ομάδας "Γκρίζοι Λύκοι" στο γερμανικό στρατό.

Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, αποκαλύφθηκαν γεγονότα σχετικά με τη συνεργασία ορισμένων Γερμανών στρατιωτών (πιθανόν τουρκικής καταγωγής) της Bundeswehr με εξτρεμιστές από την Τουρκία και την ΜΙΤ.

Γερμανοί ειδικοί πιστεύουν ότι επρόκειτο για πράκτορες που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, αφού ήταν ουσιαστικά μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό γεγονός και εφόσον ισχύει, θα μπορούσε να διαταράξει τις αρμονικές σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας, ως ένα σημείο βέβαια, αφού οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας είναι σημαντικές κια για τις δύο πλευρές.

Ως γνωστόν, η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού διερευνά τέσσερις ύποπτους οπαδούς των Γκρίζων Λύκων, τα μέλη της οποίας φέρεται να εκπαιδεύτηκαν σε αστικό πόλεμο εντός και εκτός χώρας.

Η αποκάλυψη εμπεριέχει και πληροφορίες και αναφορές που υποστηρίζουν ότι "ακροδεξιές ομάδες της Γερμανίας έχουν αναπτυχθεί και διεισδύσει στις τάξεις του γερμανικού στρατού"

Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της  συγκεκριμένης ομάδας συναντήθηκαν με Τούρκους αξιωματούχους στη Γερμανία.

Οι ακροδεξιές ομάδες της Τουρκίας αποτελούν μεγάλη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης, τονίζουν Γερμανοί βουλευτές της Bundestag.

Ειδικότερα, η Ulla Jelpke, εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος στο Bundestag, μίλησε για την ανάγκη καταστολής παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι "Γκρίζοι Λύκοι", όπως είπε ο βουλευτής, "είναι μια ακροδεξιά ομάδα εγκληματιών που φορά το μακρύ λουρί της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας", τόνισε η ίδια.

Οι Γκρίζοι Λύκοι ασπάζονται πλήρως το πρόγραμμα του Τουρκικού ακροδεξιού Κόμματος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας της Γερμανίας (έτσι ονομάζεται η υπηρεσία πληροφοριών), η ομάδα που ονομάζεται «ιδεαλιστικό κίνημα» προωθούσε ενεργά την ιδέα του «εθνικισμού σε συνδυασμό με την ιδέα μιας εθνικά ομοιογενούς κοινωνίας».

Πριν μερικούς μήνες το γερμανικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε σχέδια για τη διάλυση μιας επίλεκτης δύναμης κομάντο (KSK), φοβούμενο ότι είχε γίνει εστία βίαιου εξτρεμισμού.

Περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στο γερμανικό έδαφος, με αρκετούς από αυτούς να  έχουν γίνει ο κεντρικός στόχος των τρομερών σχεδίων του Ερντογάν, να ελέγξει και να επηρεάσει καταστάσεις στην χώρα αυτή. Ο τουρκικός κίνδυνος έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ΕΕ πλέον, ξυπνώντας άσχημες μνήμες.

Δεν υπονοούμε ούτε κατά διάνοια σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι τουρκικής καταγωγής κάτοικοι στην ΕΕ είναι "πράκτορες" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά ότι κάποιοι από αυτούς αποτελούν στόχο του τουρκικού στυγνού καθεστώτος, που επιθυμεί να διεισδύσει σε υπηρεσίες και οργανισμούς της ΕΕ, πέρα πάσης υποψίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ